Dana White är starkt kritisk över helgens domarinsatser: “Fruktansvärt!”

✔ UFC-chefen är upprörd över de två titelmatcherna ✔ "Var det någon här som dömde matchen åt Volkanovski?"

UFC-chefen Dana White är starkt kritisk över några av de domarinsatser som tog vid under helgens UFC 251: Usman vs Masvidal.

White kritiserade bland annat domare Leon Roberts som ansvarade över titelmatchen mellan Jose Aldo och Petr Yan. Trots att matchen var jämn till en början så kom Yan att i de senare ronderna att finna allt mer framgång.

I den femte ronden kom Aldo att bli totalt dominerad då han mottog en flod av slag från ryssen. Men trots att Aldo knappt rörde på sig eller bjöd på motstånd så lät domaren matchen att fortlöpa bortom vad många tyckte var nödvändigt.

Vid 3:24 i femte ronden valde domare Roberts att gå emellan, men det tyckte White var alldeles för sent.

 – Fruktansvärt, fruktansvärt stopp från domaren, sade Dana White. [Matchen] borde ha stoppats mycket tidigare än så. Det ser ut som vi måste se över våra domare här på “Fight Island.”

Yan är nu UFCs nya bantamviktsmästare medan den före detta fjäderviktsmästaren Aldo har förlorat tre i rad.


Relaterat till UFC 251 och Dana White:


Dana White oense om domslutet i titelmatchen

Titelmatchen mellan Yan och Aldo var dock inte den enda matchen som White var upprörd över.

I kvällens andra titelmatch så försvarade Alexander Volkanovski sin fjäderviktstitel mot Max Holloway i ett spännande returmöte.

Efter fem jämna ronder kom två domare att ge vinsten till Volkanovski medan en domare hade “Blessed” Holloway som vinnare. White tyckte själv att Holloway borde ha gått hem med bältet.

 – Lyssna här, man får inte låta det avgöras av domarna, sade White under presskonferensen. Vi har haft dåliga domarbeslut. Har Max varit här än? Jag är säker på att han är förtvivlad.

Trots att Volkanovski nu vunnit två gånger över Holloway så verkade White inte vara helt emot en tredje match.

 – Jag vet inte, svarade White om ännu en returmatch. Var det någon här som dömde matchen åt Volkanovski? Ingen i media? Jag vet inte. Vi får lösa någonting.

 

Kategorier
Dana WhiteSenaste NyttUFCUFC 251

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara