Dana White är tveksam inför Nick Diaz comeback – efter deras möte!

✔ White och Diaz kommer överens om en match - men UFC-chefen känner sig osäker

UFC-chefen Dana White är villig att låta Nick Diaz göra sin efterlängtade comeback till UFC, men han är samtidigt kritiskt inställd till stjärnan.

Diaz är just nu en av MMA-världens stora snackisar efter att det stod klart att han siktar på en retur till buren. White avslöjade nyligen att han skulle ha ett möte med Nick för att se om de kunde komma överens om en match.

Nu pratar UFC-chefen om vad som sades och hur han uppfattar en av sportens stora publikfavoriter.

 — Det gick bra, sade White till ESPN. Grejen med Nick Diaz är att jag ifrågasätter hur mycket han verkligen vill slåss. Vi träffades, vi hade ett bra samtal, pratade om en möjlig comeback för honom, men jag vet inte. Vi får se hur det hela utspelar i sommar och resten av året.

 HETAST JUST NU


Dana White väntar på besked från Nick Diaz

Diaz har inte tävlat sedan han förlorade ett domslut mot Anderson Silva i början av 2015. Förlusten kom sedan att ogiltigförklaras efter att Silva testat positivt för steroider och Diaz för cannabis.

Det var Diaz tredje match i rad utan vinst då han dessförinnan även förlorat domslut mot Georges St-Pierre och Carlos Condit. Hans senaste vinst kom mot BJ Penn i oktober 2011. Den långa perioden utan matcher besvärar White och han säger att han inte ser glöden inom Diaz.

White jämför bland annat Diaz med de “hungriga, unga vildarna” som han pratar med varje dag. Enligt UFC-chefen står Diaz i kontrast till dem.

 — Det är en lång tid som han varit borta, fortsatte White. När man hör honom prata om matcher, när man hör honom prata om sporten […] Nick Diaz har gjort allt, sett allt. Han har varit i stora matcher. Men jag ser helt enkelt inte “det” inom honom när vi pratade.

Oavsett vad White känner så säger han sig vara öppen för idéen att låta Diaz få sin comeback i UFC.

 — Han är en vuxen man, sade White. Den här killen sa, “Jag vill slåss,” och vi kom överens om en match och läkarna säger att han kan slåss. Det har ingenting med mig att göra. Vid denna tidpunkt i hans karriär tror jag att de kommer att komma tillbaka och säga, “Vi vill slåss mot den där killen”. Vi får se vem de säger att de vill ha, sen så tar vi det därifrån.

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Dana WhiteNick DiazSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...