Conor McGregor © Per Haljestam-USA TODAY Sports / Dana White © Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports
Conor McGregor © Per Haljestam-USA TODAY Sports / Dana White © Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

Dana White avslöjar varför Conor McGregor tog matchen i weltervikt

✅ McGregor är ute efter en specifik match...

Det är många som sett fram emot Conor McGregors retur till oktagonen, men när det stod klart att han skulle möta Donald “Cowboy” Cerrone i lättvikt var det många som ställde sig undrandes inför valet av viktklass.

Nu kan dock UFCs president Dana White avslöja anledningen till att McGregor på nytt väljer welterviktsklassen, där han endast tävlat två gånger under sina 25 professionella matcher:

– Conor kommer att tävla i welterviktsklassen den här gången, sade Dana White. Mestadels för att han inte vill genomlida en viktminskning inför lättvikt. Både han och Cerrone har tävlat i lättvikt tidigare.

– Han hoppas att han kan besegra Cerrone och att han sedan snabbt kan återvända till tävlan för att utmana Khabib så fort som möjligt. Så han ville inte gå ned i vikt två gånger.

Kommer Dana White att anordna Khabib vs. McGregor 2?

Oavsett om McGregor hoppas på att bli nästa man att ta sig an lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov så kommer han att behöva ställa sig i ledet och vänta på sin tur.

“The Eagle” är nämligen inbokad att försvara sitt bälte för tredje gången, denna gång mot Tony Ferguson. Det är femte gången som Khabib och Ferguson är i kollisionskurs och denna gång är insatserna högre än någonsin.

Skulle Ferguson vinna finns det en chans att Khabib får en omedelbar returmatch och skulle “The Eagle” vinna finns det ett flertal kandidater som klättrat upp till toppen. Inte minst Justin Gaethje som just nu har tre raka TKO/KO-vinster och tycker att McGregor inte förtjänar en titelchans direkt, även om han skulle besegra Cerrone.

Relaterat:

 

Vill du se Khabib vs. McGregor 2?

 

 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara