Dana White avslöjar: detta står på spel för Conor McGregor och Poirier!

✔ UFC-chefen: "Allt beror på Khabib"

Det är ännu oklart vem som kommer få nästa chans att gå en match om bältet i lättviktsdivisionen. Men det ser ut som att vinnaren av huvudmatchen mellan Dustin Poirier och Conor McgregorUFC 257 kan stå på tur.

UFC-chefen Dana White sa nyligen i en intervju med ESPN att med tanke på vart Poirier och McGregor befinner sig i lättviktsrankingen så kan en vinst betyda en framtida titelmatch.

Poirier har ett totalt matchfacit på 26-6 i MMA och 18-5 i UFC. Han är rankad nummer två efter sin senaste vinst mot Dan Hooker. McGregor är tätt därefter på en fjärde plats och har ett samlat matchfacit på 21-4 där tio vinster och två förluster är i UFC.

Båda har en vinst bakom sig sedan förlusterna mot mästaren Khabib Nurmagomedov. White fick frågan om vinnaren kan få en ny chans på titeln.

– Ja, den som vinner kommer troligtvis vara nästa man på tur.


HETAST JUST NU


Kommer Khabib tillbaka?

Lättviktsklassens framtid beror mycket på Khabibs retur till buren. “The Eagle” pensionerade sig efter ännu ett lyckat titelförsvar mot Justin Gaethje under UFC 254 i oktober.

I sin segerintervju avslöjade Khabib att han lovat sin mor att inte fortsätta fightas efter sin fars bortgång. I dagsläget är han dock fortfarande UFCs lättviktsmästare enligt organisationen. Det ser ut som att det kommer krävas något väldigt speciellt för att Khabib ska fortsätta tävla.

White har nämnt att han kommer ha ett möte med Khabib någon gång under UFCs uppkommande supervecka med tre galor inplanerade. Det blir UFCs första galor under 2021 och veckan avslutas med Poirier vs McGregor 2 den 23 januari.

Utkomsten av den sista matchen kommer att spela en stor roll om vad konversationen med Khabib kommer att handla om. Det är en av anledningarna till varför vinnaren eventuellt kan få en titelchans.

– Det beror på vad Khabib vill göra, sade White. Jag kommer resa ner nästa måndag och flyga till Abu Dhabi. Jag vet inte exakt när han anländer men tanken är att vi ska ses så snart som möjligt.

 

 

Bör Dustin Poirier eller Conor McGregor få nästa titelchans?

 

Kategorier
Conor McGregorDustin PoirierSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...