Dana White avslöjar: Detta hände med illegala UFC-streamen

✔ "Vi hade dig!"

Under de senaste veckorna har UFCs vd Dana White hotat med allvarliga konsekvenser för alla illegala streamers. Enligt källor till MMA Junkies John Morgan arbetade White tillsammans med FBI, som var beredda på att göra en räd mot en specifik streamer som de övervakat.

De flesta fans betraktade Whites påståenden som något absurda. Skulle världens största kampsportsorganisation jaga enstaka streamers – och skulle det få resultat?

Enligt White så räckte hoten för att åtminstone få en utvald streamer att avsluta sina planer och lägga ner sin streamingtjänst.

– Låt mig berätta den historien, berättade White. Ni frågade mig på presskonferensen, eller hur? Jag sa i princip” detta är vad som kommer hända”. Jag sa till er att vi hade hittat en kille och att vi övervakade honom.

– [Streamaren] släppte ett uttalande samma kväll. Han sa “Jag kommer inte att streama McGregor vs Poirier-matchen längre, men jag kommer visa er hur man köper galan lagligt. Han la ut detta uttalande och hela hans streamingtjänst har raderats och är borta. Den försvann.


RELATERAT


Dana White till streamern: “Vi hade dig, kompis”

Om dessa påståenden stämmer så är dock denna illegala streamingtjänst bara en av många. White är medveten om detta, men menar att han kommer fortsätta att välja ut streamers inför varje gala.

På så sätt vill han göra ett exempel av dem och avskräcka andra som övervägt att lägga UFC-galor illegalt.

– En borta, skitmånga kvar, fortsatte White. Jag är redo. Varje gala kommer jag att jaga en av de här killarna – eller fler. Vi får se.

UFC-chefen skickade också en hälsning till den streamern som påstås ha varit övervakad.

 – Och du, den som gjorde det här? Bra drag. Vi hade dig, kompis. Jag vet inte om han visste något eller vad, men vi hade dig.  Det enda du behövde göra var att starta streamen och du var i knipa. Så han gjorde rätt val.

Det ironiska med jakten på illegala streamers är att UFC själva haft problem med sin produkt, speciellt under helgens UFC 257.

UFC fick utstå mycket kritik för kvalitén på organisationens egna stream för UFC 257. Jake Paul sågade UFCs stream på sitt sedvanliga sätt men även respekterade MMA-journalister som Luke Thomas och Brian Campbell var rejält missnöjda med kvalitén.

 

Tror du Dana White har satt skräck hos streamers framöver?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara