Dana White avslöjar: Så mycket ville Jon Jones ha – för att möta Francis Ngannou!

✔ "Vi försökte arbeta med Jon men..."

UFC-chefen Dana White är villig att låta supermatchen mellan Jon Jones och tungviktsmästaren Francis Ngannou vänta.

Champions League 5 Okt

Chelsea vs AC Milan
Odds 1.74 - 4.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Den kontroversiella ex-mästaren i lätt tungvikt “Bones” Jones håller just nu på att förbereda en flytt till tungviktsdivisionen. Det var tidigare planerat att han i sin tungviktsdebut skulle ta sig an vinnaren av Stipe Miocic vs Ngannou som tog vid i slutet av mars.

Efter att Ngannou knockat Miocic och tagit hem bältet skulle det därför inte ta lång tid innan Jones tog sikte på den nykrönte tungviktskungen. Supermatchen skulle dock haverera väldigt snabbt.

“Bones” Jones var öppen med att ha ville ha en rejäl peng för att dela bur med “The Predator” Ngannou. UFC-chefen var dock snabb på att kontra och insinuerade bland annat att Jones var rädd. Enligt White så begärde Jones orimliga summor, något som han insåg var ett sätt för ex-mästaren att indirekt tacka nej till matchen.

Jones gick ut på Twitter och sade att en lön på 8-10 miljoner dollar var alldeles för lite, medan hans tränare föreslog svindlande summor.

I en ny intervju kan nu UFC-chefen avslöja den summa som diskuterades och som slutligen fick dem att istället välja Derrick Lewis som nästa motståndare för Ngannou.

 – Vi försökte arbeta med Jon, men blev så småningom tvungna att gå vidare, sade White i The Bill Simmons Podcast. Realistiskt och ärligt talat så är Derrick Lewis killen som förtjänar matchen.  Derrick Lewis är en tungviktare, han besegrade Francis Ngannou och har sett bra ut i sina senaste matcher. Han är rankad topp tre, tror jag, och han förtjänar matchen. Vi kör på och gör vår grej. När Jon är redo kommer han att meddela oss.

– I vår [förhandling med Jones] så ville han vara garanterad 30 miljoner dollar. Så här fungerar det: alla dessa killarna delar på pay-per-view-försäljningen… Han kommer att dela med sig av matchens vinst. Så funkar det. Det är så du driver ett företag och inte blir pank.

30 miljoner dollar är över 251,5 miljoner kronor och vore utan tvekan den största lön som Jones skulle ha fått under sin UFC-karriär.

Du kan jämföra med de löner som betalades ut under Jake Paul vs Ben Askren-galan eller den garantilön som Conor McGregor fick för sin match mot Dustin Poirier i januari. Siffrorna är dock bara en fingervisning och tar inte i betraktelse exempelvis procent på PPV-försäljning och bonusar.


HETAST JUST NU


Dana White: Francis Ngannou möter Derrick Lewis härnäst

Whites kommentarer i samband med förhandlingarna om supermatchen har fått Jones att se rött. Han sade bland annat att White hatade honom och han begärde att bli sparkad från UFC för att söka lyckan någon annanstans. Det är dock inte särskilt troligt att UFC skulle låta Jones bryta sitt kontrakt.

Ngannou vs Lewis är ännu inte officiell men skulle mötet bli av så kommer det bli andra gången som tungviktarna delar bur. De möttes under UFC 226 i juli 2018 i vad som klassats som en av de sämsta matcherna i organisationens historia.

Sedan dess har dock Ngannou radat upp fem raka TKO/KO-vinster och Lewis har just nu en vinstsvit på fyra raka. Skulle matchen bli bokad så återstår det att se vem Jones kommer att möta i sin tungviktsdebut.

Med tanke på hans topposition på UFC:s P4P-lista och resumé så vore det konstigt om han inte får ett toppnamn i sin tungviktsdebut. Såhär ser divisionen ut för närvarande, vem skulle du vilja se Jones möta?

UFC: tungviktsdivision

Mästare: Francis Ngannou

1. Stipe Miocic

2. Derrick Lewis

3. Curtis Blaydes

4. Ciryl Gane

5. Alexander Volkov


Uppdatering: Jon Jones kommenterar

Jon Jones tog till Twitter för att kommentera Dana Whites uttalanden och dementerade summan som UFC-chefen nämnde.

 – Jag diskuterade aldrig att jag ville ha 30 miljoner med varken dig eller Hunter (Campbell, UFC:s Chief Business Officer, red. anm.) Jag bara undrar var du hörde denna siffran? Är det någon som talar å mina vägnar eller…

“Bones” insinuerar att White ljuger, något han sagt vid upprepade tillfällen.

 


 

Chelsea vs AC Milan

 

1.66 – 5.25

5 Oktober | 21:00 | Champions League

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dana WhiteJon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara