Dana White avslöjar vem han vill se Francis Ngannou möta härnäst!

✔ Utesluter inte heller en match mot Jon Jones

Francis Ngannou hade knappt hunnit torka handskarna efter sin vinst över Stipe Miocic förrän snacket kom i gång om vem han ska möta i sitt första titelförsvar. Jon Jones twittrade efter matchen att han gärna möter Ngannou men att han vill se pengar i sådana fall.

UFC-chefen Dana White uttryckte tvivel på att Jones verkligen ville ha matchen mot Ngannou och hade istället en annan motståndare i åtanke.

Derrick Lewis är matchen att fixa men om Jon Jones verkligen vill ha den matchen, och lyssna här: det är en sak att gå ut och twittra att du vill ha den, och lägga på vikten och sånt där – men vill du verkligen ha matchen?

– Jag lovar dig att vi kan ringa Derrick Lewis eller någon annan av tungviktarna och de kommer vilja ha matchen.


HETAST JUST NU


Räknas som en av de värsta MMA-matcherna någonsin

Att Ngannou skulle möta Lewis är logiskt i och med att Lewis har en vinst över Ngannou. De två möttes på UFC 226 i juli 2018 och Lewis vann via enhälligt domslut.

Vad som talar emot att UFC vill boka matchen igen är att deras första möte rankas som en av de tråkigaste matcherna i MMA-historien. Matchen var extremt händelsefattig där båda fighters cirklande runt varandra utan mycket action.

Emellertid har båda sett fantastiska ut i sina senaste matcher. Med sin vinst över Miocic utökar Ngannou sin vinstsvit till fem raka, alla via knockout. Lewis har i sin tur en vinstsvit på fyra matcher, varav den senaste var en spektakulär knockout över Curtis Blaydes i februari.

Ngannou skulle antagligen mer än gärna vilja ge igen för sin undermåliga prestation i deras första möte. Om Jones verkligen vill ha matchen mot Ngannou lär det dock bli svårt att neka om honom den med tanke på hur stor den matchen skulle bli.

 

Vill du se Francis Ngannou möta Derrick Lewis?

 

Kategorier
Derrick LewisFrancis NgannouSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara