Dana White bekräftar: Colby Covington får nästa titelchans i weltervikt

✔ Första mötet slutade med en bruten käke! ✔ Usman tycker inte Covington förtjänar ytterligare en titelmatch

Topprankade Colby Covington kommer få ytterligare en chans att hämnas sin TKO-förlust mot welterviktsmästaren Kamaru Usman.

I en intervju med Yahoo Sport kunde UFC-chefen Dana White avslöja att “Chaos” Covington är nästa titelutmanare. Detta till trots att Usman varit öppen med sin kritik av Covington och sagt att han inte förtjänar chansen.

 — Jag tänker inte säga att jag inte vill ha matchen, sade Usman om en potentiell returmatch med Covington. Jag vill ha allt. Det spelar ingen roll vem det är, jag vill ha allt. I slutändan är dock frågan, vad har [Covington] gjort för att förtjäna detta?

— Hans anspråk på berömmelse kan inte vara, “Åh, jag gick fem ronder och sedan krossade killen min käke och avslutade mig,” fortsatte Usman. (Jorge) Masvidal gick också fem ronder med mig. Tyron Woodley gick fem ronder med mig. Du kan inte vänta och gå tre matcher på tre år och förvänta dig att få en titelchans när jag nyligen slogs tre gånger på nio månader. Mästaren kan inte vara den mest aktiva killen i divisionen.


HETAST JUST NU


UFC: Kamaru Usman vs Colby Covington 2

Colby Covington har endast gått en match sedan han besegrades av “The Nigerian Nightmare” Usman i december 2019, en TKO-vinst över den före detta divisionsmästaren Tyron Woodley.

Welterviktsmästaren har i sin tur gått tre titelförsvar, två gånger mot Jorge Masvidal och en gång mot Gilbert Burns. I slutet av april i år knockade han Masvidal i andra ronden och förlängde därmed sin vinstsvit till arton raka.

Usman försökte därefter få till en match mot sjätterankade Michael Chiesa som föll igenom. Det är dock tydligt att både UFC och fansen vill se ytterligare en match mellan Usman och Covington.

För trots att Usman gick hem med vinsten så var mötet väldigt jämnt och pressade båda kämparna till bristningsgränsen. Även avslutet var med viss kontrovers då Covington menade att domare Marc Goddard stoppat matchen för tidigt.

 

Förtjänar Covington ytterligare en chans?

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Colby CovingtonKamaru UsmanSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...