UFC-presidenten Dana White. Foto: Vince Cachero/MMAnytt

Dana White bekräftar: Ferguson och McGregor blir av med sina titlar

✅ Dana White ändrar besked - Igen! ✅ Nurmagomedov nu UFCs obestridda lättviktsmästare

Förra veckan var en minst sagt händelserik sådan vad gäller MMA och mer bestämt UFC 223. Lättviktsmästaren Conor McGregor blev häktad, misstänkt för flera brott, efter en attack mot Khabib Nurmagomedov som ledde till att tre matcher ställdes in. Utöver det skadade Tony Ferguson sig, UFCs tillfälliga lättviktsmästare, och fick ersättas av Max Holloway, som i sin tur fick ersättas av Al Iaquinta.

Iaquitna gjorde upp med Khabib Nurmagomedov om UFCs lättviktstitel, och det rådde inledningsvis oklara besked gällande Fergusons titel. Då UFCs vd Dana White först sa att Ferguson skulle bli av med sin titel, ångrade sig sedan, och har nu ändrat tillbaka till sin första ståndpunkt om att frånta Ferguson sin titel, detta meddelande MMA-journalisten Mike Bohn nyligen.

Detta innebär nu att Nurmagomedov är UFCs enda och obestridda lättviktsmästare, och blir därmed även den första ryska och dagestanska fightern att vinna en UFC-titel. Han är dessutom den enda UFC-mästaren med ett fläckfritt matchfacit utan någon förlust.

Det är ännu inte klart vem Nurmagomedovs första titelförsvar sker mot, men det finns en lång lista på fighters som lär anse sig ha rätten till det. Både McGregor och Ferguson har en lång historia med dagestaniern, men White menar att han aldrig vill boka den otursamma matchen mellan Ferguson och Nurmagomedov igen. Den forne lättviktsmästaren Eddie Alvarez kommer senast från en spektakulär seger och är inte långt ifrån att utmana om titeln återigen.

Vem vill DU se Nurmagomedov göra sitt första titelförsvar mot?

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Senaste NyttUFC 223

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...