Dana White bekräftar: Nick Diaz är tillbaka – Kommer ge honom match!

✔ Planerat möte: "Han väntar på mig"

Nick Diaz var på plats i publiken och bevittnade den händelserika UFC 261-galan.

Efter galan meddelade UFC-chefen Dana Whitepresskonferensen att anledningen till Diaz besök inte endast var för nöjes skulle, utan för att White och Diaz skulle prata om en retur till buren.

UFC-presidenten har ingen motståndare planerad eller specifikt datum bestämt, men Diaz har tidigare uttryckt att han vill möta Jorge Masvidal och hämnas sin brors förlust.

– Nick vill gå en match, sade White och svarade även “Ja” på om han vill ge Diaz en match.HETAST JUST NU 


Sex år sedan Nick Diaz gick en match i UFC

Senast Diaz gick en match i UFC var i början av 2015 mot Anderson Silva, då han förlorade via enhälligt domslut. Matchen ogiltigförklarades dock i efterhand på grund av att Silva åkte dit för doping och Diaz testade positivt för cannabis.

Diaz har sedan dess hintat om en retur till UFC ett flertal gånger, men inga planer** har förverkligats. Darren Till utmanade till exempel Diaz under 2020, men ingenting bokades in.

Tidigare under 2021 hade UFC-presidenten dåliga besked gällande en möjlig retur för Nick. Ingen ville se honom tillbaka i buren, och han är inte redo, sade White. Situationen verkar nu vara annorlunda och snart kanske UFC-fansen får ett glädjande besked från Diaz och White.

I sin UFC-karriär har Diaz gått fjorton matcher och vunnit hälften av dem. För att hitta hans senaste vinst måste vi dock gå tillbaka till 2011 då han vann via enhälligt domslut mot BJ Penn och sedan direkt efteråt utmanade George St-Pierre.

 

Vem vill du se Nick Diaz möta i sin retur?

 

Kategorier
Dana WhiteNick DiazSenaste Nytt

Axel Bridal är skribent för MMAnytt sedan Februari 2021. Han upptäckte MMA 2015 på västkusten i USA och rapporterar idag om sporten från Stockholm.

Svara