Askren Dana White UFC 229
UFC-presidenten Dana White. Foto: MMAnytt

Dana White bekräftar: UFC-anställda utsatta för beväpnat hot i Brasilien

✅ UFC 224 har dessvärre medfört negativa och farliga omständigheter för UFC-personal

På lördag går UFC 224 av stapeln i Rio de Janeiro, Brasilien. Det blir UFCs nionde gala i staden och 32:a i Brasilien, hittills har alla UFC-galor ägt rum utan större problem trots det negativa ryktet landet bär med sig gällande skjutvapen och våld. Dessvärre har den trenden nu brutits, då MMA-journalisten nyligen rapporterade om att UFC-personal blivit utsatta för beväpnat hot – Något UFCs vd Dana White bekräftade.

Som tur är har ingen personal skadats och polisen är numera inblandade.

Rio de Janeiro är en av Brasiliens mest farliga städer. Förra året dödades 120 poliser och över 6000 invånare i samband med skjutningar och annat våld, enligt Washington Post. I september 2017 kallades även armén in för att hålla lugnet i gatorna.

Det har förekommit våldsamheter i samband med UFC-evenemang tidigare, dock har det inte varit relaterat till skjutvapen eller dödligt våld, men snarare slagsmål som startats i eller i närheten av arenan – Oftast i samband med alkoholkonsumtion.

Kategorier
Senaste NyttUFC 224

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara