Khabib Dana
Från vänster: Lättviktsmästaren Khabib "The Eagle" Nurmagomedov, "The Notorious" Conor McGregor och Tony "El Cucuy" Ferguson.

Dana Whites besked: Han förtjänar nästa chans mot Khabib

✅ UFC-bossen talar klarspråk – vill se tidigare mästaren mot Khabib härnäst

Sedan Khabib Nurmagomedov besegrade Conor McGregorUFC 229 tidigare under månaden har mycket av snacket handlat om vem den obesegrade dagestaniern ska möta härnäst.

Läs mer: “Khabib kommer att möta honom – och sedan gå i pension”

McGregor själv har meddelat att han vill ha en direkt returmatch mot Khabib. UFC-presidenten Dana White är däremot inte lika säker på att det är mötet han vill se härnäst.

– Jag har inte ens tänkt tanken på en returmatch (mot McGregor). Självklart vet jag att Conor vill ha en returmatch. Vi måste göra det som är rättvist. Vi får se vad som händer. Vi har bokstavligen inte tänkt på det ännu, säger Dana White till ESPN.

“Förtjänar det”

En klar kandidat till nästa chans på lättviktstiteln är annars Tony Ferguson, som har elva raka segrar och är tidigare interimmästare i divisionen.

Läs mer: Tony Ferguson sågar Khabib och McGregor: “Skämmer ut sporten”

Ferguson blev av med bältet när han tvingades ställa in det planerade titelmötet mot Nurmagomedov på UFC 223 tidigare under året, och White verkar tycka att det är “El Cucuys” tur att utmana om titeln härnäst.

– Som ett fightfan måste du välja Tony. Tony hade bältet, skadade sitt knä och blev av med titeln. Han förlorade aldrig sitt bälte i en fight. Det gjorde inte Conor heller, men Conor fick ändå chansen att möta Nurmagomedov. Jag tycker att Tony förtjänar nästa chans, avslutar White.

 

Vill ni se Khabib vs. Ferguson härnäst?

 

Prenumerera på helt nya MMAnytt TV på Youtube för att inte missa några exklusiva videos på svenska!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.
Omröstning

Vem vinner?

Visa resultat

Loading ... Loading ...