UFC-bossens dom – efter legendarens slagsmål: “Sorgligt”

✅ Beskedet: BJ Penn får inte fightas mer ✅ "Hoppas han styr upp sitt liv ..."

BJ Penn kommer inte få gå några fler UFC-matcher. Det meddelar vd:n Dana White i en sprillans ny intervju med ESPN.

Legendaren har den senaste tiden fångats på video vid flera tillfällen när han hamnat i diverse barslagsmål. I det senaste klippet som kom till ytan ser man till och med hur han blir knockad.

Penn planerades möta Nik Lentz trots en förlustsvit på sju raka matcher. Men mot bakgrund av de obehagliga videorna är hans tid nu över i den världsledande MMA-organisationen, om man ska tro på White.

– Han kommer inte fightas igen, säger White bland annat till ESPN:s Brett Okamoto och fortsätter:

– Det är inte ens så att det här blev droppen, jag gillade inte att han fortsatte att fightas ändå. Men när man har den relationen som han och jag har, och han ringer och vädjar om en ny fight, vädjar om att få en ny chans, så är det svårt för mig att säga nej. Men efter det jag såg i videon… BJ måste fokusera på sitt privatliv och styra upp sig själv innan han tänker på att fightas igen.


LÄS MER: BJ Penn talar ut efter alla skandaler: “Försökte krama honom”


Dana White: “Det jag såg i videon var sorgligt – älskar grabben”

I intervjun har White ingen lust att trycka ner eller läxa upp Penn. Men han hoppas ändå att den tvåfaldige UFC-mästaren ser till att styra upp situationen han är i.

– Jag vill inte sitta här i TV och plocka isär BJ Penn och hans liv. Vi alla vet vad BJ Penn måste göra, och förhoppningsvis vet BJ Penn vad BJ Penn måste göra. Jag kommer inte sitta här som om jag vore hans pappa, eller att jag vore någon som står över honom och pika finger mot BJ, att “BJ måste göra si och så,” säger White och fortsätter:

– Det jag såg i videon var sorgligt. Jag älskar grabben, och jag hoppas han styr upp sitt liv. Uppenbarligen ringer han mig och jag sätter honom fortfarande i matcher. Om BJ hade behövt mig så är allt han behöver göra att ta upp telefonen och fråga. Om han behöver mig så är jag säker på att han kommer ringa. Om inte, så hoppas jag att han styr upp sitt liv.

BJ Penn var tidigare en av sportens största stjärnor, när han vann bälten i både lättvikt och weltervikt. Han har dock inte vunnit en match sedan 2010 och har idag ett record på 16-14-2.

Vad tycker ni om beslutet – är det på tiden att stoppa BJ Penn från att gå fler UFC-matcher? Kommentera!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
BJ PennSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...