“Dana White borde skämmas!”

✔ Kritiken - mot UFC-bossen: "Sänder helt fel signaler"

Coronapandemin har i princip inneburit ett totalstopp för sport världen över. Men den världsledande MMA-organisationen UFC försöker fortfarande göra allt i sin makt för att kunna arrangera en gala den 18 april – vilket vd:n Dana White har kritiserats starkt för.

Nu möter White hårda ord från boxningspromotorn Bob Arum, grundare av Top Rank.

– Han borde skämmas! Med allt som händer i det här landet och i världen med det här viruset, så är det sista vi behöver att ett event genomförs utan åskådare bara så att det ska kunna genomföras. Men sanningen är att Dana White inte är så intelligent, säger Arum, som länge haft en infekterad relation med White, till CBS Sports.

White hittills valt att vifta bort all kritik och svarat med att gå till attack mot media.


LÄS MER: Sprickan: Joe Rogan vägrar ställa upp på UFC-event

LÄS OCKSÅ: Krönika: Dana Whites planer är fullständigt galna – tacka fan för det!


Bob Arum: “Dana White sänder helt fel signaler”

UFC 249 skulle först ha ägt rum i Brooklyn, New York med supermatchen mellan Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson som huvudattraktion. På grund av den rådande situationen har galan dock behövts flytta till en ännu okänd plats. Khabib vs. Ferguson ser dessutom ut att behöva ställas in för femte gången, eftersom Nurmagomedov för närvarande är fast i Ryssland.

Men White har ändå fortsatt vidhålla att galan kommer att genomföras. Något som sänder fel budskap i dessa tider, enligt Arum.

Bob Arum har själv valt att pausa sin verksamhet på grund av coronaviruset. “Jag vet inget om det här kommer hålla på i två månader, tre månader eller i ett år till, så jag planerar inget just nu,” säger han. Foto: Mark J. Rebilas-USA TODAY Sports

– Om galan blir av medan folk dör på sjukhus över hela USA, så borde Dana White verkligen skämmas. Budskapet borde vara att man ska stanna hemma och hålla ut tills det här är över. Låt oss se till att inte sprida viruset, låt oss kontrollera viruset och göra vad vi kan för att avlasta sjukhusen och ta hand om folk som behöver intensivvård, säger Arum och fortsätter:

– Det här kommer gå över och det kommer gå fortare om vi alla håller ihop och gör det som vi behöver göra, inte gå ut och vråla att “jag är ingen fegis, jag kommer genomföra den här matchen ändå, jag bryr mig inte”. Dana White sänder helt fel signaler.

Det återstår att se om UFC 249 blir av den 18 april, var galan i så fall äger rum och vilka matcher som då kan genomföras.

Dana White tänker göra allt i sin makt för att arrangera UFC 249 – mitt i coronakrisen. Foto: Ron Chenoy-USA TODAY Sports


RELATERAT: BOMBEN: Här är nya planen för Ferguson – istället för Khabib!


 

Kategorier
Senaste NyttUFC 249

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...