Dana White bokar om Khamzat vs Edwards till UFC Fight Island – nästa år!

✔ Khamzat får sig ett nytt datum!

Succésvensken Khamzat Chimaev kommer att möta Leon Edwards härnäst, men vid ett senare datum. Det kunde UFC-chefen Dana White avslöja under en intervju med TSN.

Khamzat vs Edwards var först tilltänkt att ta vid den 19 december i Las Vegas men mötet blev inställt efter att engelsmannen testat positivt för Covid. Viruset hade stor påverkan på Edwards. Han förlorade närmare 5,5 kg under sin sjukdomsperiod och hade inte möjlighet att återhämta sig i tid.

Nu har matchen bokats om till 20 januari på UFC Fight Island på Abu Dhabi. Matchen är tänkt att agera huvudmatch och blir ett stort steg för “Borz” Khamzat, endast tre matcher in i sin UFC-karriär.


Relaterat


UFC: Khamzat Chimaev vs Leon Edwards

Ombokningen betyder att Chimaev avslutar sitt 2020 med tre segrar i UFC, alla via avslut. Han gjorde sin UFC-debut den 16 juli då han tävlade i mellanviktsklassen och körde över John Phillips.

13 dagar senare var han tillbaka i buren då han avslutade Rhys McKee i första ronden. Han slog därmed rekord för kortast tid mellan två vinster i oktagonen. När han återvände till tävlan så knockade han Gerald Meerschaert på 17 sekunder och satte pricken över i:et.

Khamzat har på kort tid kommit att bli ett av organisationens hetaste namn. Men medan Khamzat stigit mot stjärnorna under 2020 så kan nästan det motsatta sägas om Edwards.

Med åtta raka vinster och en topplacering så såg det länge ut som att Edwards endast skulle få stormatcher härnäst. Men den rådande pandemin satte käppar i hjulet för honom och han förlorade bland annat sin chans att möta Tyron Woodley.

Efter att ha tackat nej till en titelchans mot Kamaru Usman och en längre tid av inaktivitet så valde UFC att avlägsna honom från sin ranking. Kort därefter bokades han in mot Khamzat och återvände till sin topplacering i welterviktsklassen.

Nu återstår det att se vem som kommer lämna oktagonen med vinsten i bagaget.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara