Dana White bryter tystnaden om Conor McGregor vs Kamaru Usman

✔ UFC-chefen öppnar upp om framtiden för de båda kämparna

UFC-chefen Dana White gör det klart och tydligt vad som står härnäst för welterviktsmästaren Kamaru Usman och den före detta dubbelmästaren Conor McGregor. Trots att rykten florerat kring en titelmatch mellan “The Nigerian Nightmare” och “The Notorious” så säger White att det finns ett flertal fighters som står före irländaren.

 – Lyssna nu, nästa titelmatch för Usman kommer att vara en av följande killar: Colby [Covington], [Jorge] Masvidal eller [Leon] Edwards. Det kommer inte att vara Conor McGregor.

Det betyder att White slår ned på erbjudandet från den inflytelserika MMA-managern Ali Abdelaziz som erbjudit McGregor en titelmatch i weltervikt. Divisionsmästaren Usman har också gått ut och utmanat McGregor men det är föga troligt att titelmatchen materialiseras om White inte anser att det är en vettig match.

I en intervju med ESPN så avslöjar White att han ännu inte pratat om nästa match med McGregor, men att irländaren borde vänta och se hur några av de kommande matcherna utspelar sig.

McGregor har blivit utmanad från en rad av fighters, men enligt White så är lättviktsklassen den mest intressanta för “The Notorious”.


Läs mer:


Om inte McGregor vs Usman – vad står näst?

Trots att White nämner tre potentiella motståndare för Usman så är det ännu oklart vem som slutligen kommer att få chansen. Det har mestadels pratats om att Masvidal kommer att få möjligheten efter ett strålande 2019 med tre raka TKO/KO-vinster.

Han vann senast BMF-bältet genom att besegra Nate Diaz via stopp från doktorn. Det ser dock ut som att Masvidal är mer intresserad av en returmatch mot Diaz än att slåss om bältet härnäst.

 

Vem vill du se Usman möta?

 

Kategorier
Conor McGregorSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara