Dana White och Conor McGregor kommenterar Diego Sanchez beslut

✅ "LOL, låt inte detta driva dig till vansinne."

Conor McGregor var en av många som kommenterade Diego Sanchez mycket uppmärksammade match mot Michel Pereira under helgens UFC Fight Night 167 (även känd som UFC Fight Night: Anderson vs. Blachowicz 2). Enligt många så blev “Nightmare” Sanchez dominerad i nästan tre ronder men kom ändå att ta hem vinsten då Pereira diskvalificerats efter att ha landat ett otillåtet knä.

Trots att attacken öppnade upp ett sår i huvudet på Sanchez, som efter betänketid valde att inte fortsätta, så blev han starkt kritiserad av fans och fighters som tyckte att han fegat ur.

Mitt emellan alla starka meningar så skrev den före detta dubbelmästaren Conor McGregor ett meddelande där han tycktes utmana Sanchez, om än med glimten i ögat.

McGregor har sedan dess tagit bort meddelandet från sin Twitter, men Sanchez har inte glömt utmaningen.

Sanchez har varit mycket aktiv på social medier efter sin kontroversiella vinst och vid ett par tillfällen vänt sig till McGregor efter att ha slängt kängor till bland annat de före detta mästarna Daniel Cormier och Michael Bisping:

 – Den högst betalda och smartaste atleten, den legendariska mästaren [Conor McGregor] är åtminstone inte förblindad av den smutskastning som media och andra startat mot mot mig och min tränare, manager och mentor Joshua Fabia (Sanchez nya tränare) och hans företag School of Selfawareness….

– Tack McGregor, du är också en vis man. Det har gått sex år sedan vi placerade våra namn i våra öden.


Missa inte: Se Diego Sanchez märkliga träning inför UFC Rio Rancho


 – Oh, Conor McGregor, närsomhelst, varsomhelst. Jag skulle verkligen älska möjligheten att ha en legendarisk fight mellan två legender.

– Plus att det skulle vara skönt att ha en rättvis match för en gångs skull. Om du trodde att Ido Portal var något så borde du verkligen träffa Joshua Fabia.

Dana White & Conor McGregor tycker Sanchez gjorde rätt

Den mest svidande kritiken mot Sanchez har varit att han givit upp, en stor kontrast till hans tidigare rykte som orädd krigare som aldrig slutade kämpa för vinsten.

Både McGregor, UFCs President Dana White och ett flertal fighters har kommit till Sanchez försvar:

– Du har helt rätt Diego! Grattis till en intelligent vinst, skrev McGregor till Sanchez

– LOL, låt inte detta driva dig till vansinne. Du gjorde helt rätt, skrev Dana White.

Det har gjorts uträkningar att Sanchez beslut kan ha tjänat honom runt $200,000 (2 miljoner SEK) då han dubblade sin grundlön på $100,000 och är garanterad minst ytterligare en match till med samma grundlön.

Hade Sanchez förlorat hade UFC kunnat neka honom ytterligare en match och han hade inte fått sin vinstbonus.

Kategorier
Diego SanchezSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara