Dana White kritisk – mot Deontay Wilder: “Vi håller inte på med sån skit i UFC”

✔ UFC-bossen uttalar sig om kontroversen: "Gillar det inte"

Deontay Wilder förlorade sin tungviktstitel mot Tyson Fury förra helgen. Detta efter att han blivit totalt utmanövrerad av engelsmannen och avslutad via teknisk knockout – efter att hans egen ringhörna valt att kasta in handduken.

Efteråt valde “The Bronze Bomber” att skylla på den kostym han hade klätt på sig för sin ingång till buren – något som inte uppskattades av fans och experter.

– Fury skadade mig inte alls, sanningen är att min dräkt var alldeles för tung för mig, sade Wilder i en intervju med Yahoo Sports.

– Jag var trött i benen från första början och i tredje ronden var benen helt slut.

Dana White Deontay Wilder Tyson Fury Boxning tungvikt

Kostymen som Deontay Wilder valde att gå in med till matchen mot Tyson Fury. Foto: Joe Camporeale-USA TODAY Sports

“Håller inte på med sån skit”

Nu väljer UFC-bossen Dana White att kommentera Wilders utspel. Enligt honom var Wilders kostym helt klart en bidragande orsak till förlusten – och han gillar inte alls den tidigare mästarens val av utstyrsel.

– Vi håller inte på med sån där skit i UFC, säger White till TMZ om Wilders kostym. Jag gillar det inte. Det påverkade definitivt hans prestation. Vi har aldrig sett någon göra så där någonsin. Om det är anledningen till att han förlorade? Anledningen till att Wilder förlorade är att Tyson Fury genomförde en perfekt match, men kostymen var något som spelade in i Wilders förlust, menar White.

Det står redan nu klart att vi kommer att få se en trilogimatch mellan Fury och Wilder – läs mer om det kommande mötet här.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
BoxningSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara