Dana Whites fina gest till Dustin Poirier efter UFC 242

ūüé¶ UFC-bossen ger gener√∂s g√•va till Dustin Poirier

Efter besvikelsen på UFC 242: Khabib vs. Poirier var forne interim-mästaren Dustin Poirier märkbart nedstämd. Med tårar i ögonen under presskonferensen var han tvungen att undra om han hade kunnat göra mer.

Det är frågor som han kommer få leva med hela livet, eller tills han får en ny chans att möta Khabib Nurmagomedov igen.

Poirier och hans fru driver stiftelsen The Good Fight som i nuläget samlar in pengar för att bygga vattenbrunnar i Uganda som drivs av solceller. Ett sätt att samla in pengar till organisationen är genom att sälja de kläder han hade på sig under kvällen.

Någon som också ville hjälpa till var Nurmagomedov, som tog på sig en Poirier-tröja efter matchen. I buren meddelade han att han kommer att sälja sina matchkläder och donera allting till Poiriers stiftelse.

Det var inte bara Nurmagomedov som ville hj√§lpa Poirier. √Ąven UFC-bossen¬†Dana White vill sk√§nka pengar till organisationen.

Under presskonferensen efter galan berättade White att han planerar att matcha de pengar som Nurmagomedov drar in på försäljningen av kläderna.

“It’s always cool when you see these guys respect eachother like they did. And for him to switch shirts and taking his stuff and donate it to his charity is pretty awesome. And I’ll tell you what. Now that I’m thinking about it: I’ll match whatever Khabib does.”

Prenumerera p√• MMAnytt Youtube ‚Ė∂ÔłŹ f√∂r fler exklusiva MMA-videos ūüé• p√• svenska! Klicka h√§r: ‚Ė∂ÔłŹ
Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...