Dana White går loss på Ariel Helwani: “Vem fan är han att ifrågasätta…”

✅ UFC-bossen lackar på MMA-journalistens kritik ✅ Försvarar beslutet att säta Greg Hardy och Rachel Ostovich på samma gala

Trots tidigare försvar och bortförklaringar så lyckas UFC inte undgå kritik för en av de mest kontroversiella matchbokningarna på senare år. UFC: Brooklyn, UFCs första gala på ESPN, går av stapeln i New York imorgon, och det sker med ett matchkort som kritiserats hårt. Den forne NFL-spelaren Greg Hardy, som tvingades lämna sin ursprungliga sport på grund av ett kontroversiellt fall av kvinnomisshandel som aldrig löstes i rätten, men utanför den.

RELATERAT:

Hardy kommer inte bara att gå delad huvudmatch, trots att han bara har tre proffsmatcher utanför UFC, men han petar ner kända fighters som Donald “Cowboy” Cerrone till underkortet, och debuterar på samma gala som återvändande Rachael Ostovich – en fighter som blev brutalt misshandlad av sin exmake.

Den respekterade veteranjournalisten Ariel Helwani stack inte under stolen med sina tankar och känslor kring ärendet – och kallade UFCs beslut för “tondövt”.

Efter invägningarna för morgondagens UFC-gala talade UFCs vd Dana White med TMZ, och höll inte tillbaka gällande sina åsikter om Helwani.

“I don’t give a shit what Ariel Helwani thinks,” sade White idag. “Who the fuck is Ariel Helwani to question anything that we do.”

“I think we’ve done a pretty good job in 20 years. I could give a shit what he thinks, or anybody else for that matter.”

Bråkig historia

Sedan UFCs uppbyggnad har White och Helwani hamnat i ett flertal tjafs och dispyter. Helwani har länge varit en av de skarpaste reportrarna inom MMA, och hans avslöjanden har inte alltid uppskattats av UFC. År 2016 blev han tillfälligt av med sin pressackreditering till UFC, efter att ha avslöjat en matchbokning inför UFC 200 – och hånades därefter av White.

Enligt källor till MMAnytt har White uttalat sig extremt förolämpande om Helwani bakom stängda dörrar, och herrarna har en relation som inte ser ut att ha förbättrats alls under senare år.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara