Dana White ger besked om titelchans för Adesanya vs Silva-vinnaren

✅ Två av de mest explosiva och oförutsägbara i hela UFC möts i helgen ✅ UFC-bossen ger ett konkret besked för bägge fighters

I början av december kunde MMAnytt rapportera om att Anderson Silva blivit lovad en titelchans om han besegrar Israel AdesanyaUFC 234. Trots Silvas långa, respekterade och dominanta karriär var det ett underligt besked med tanke på att han endast har en vinst de senaste fem åren, samt att mellanviktsdivisionen är mer talangrik än någonsin.

RELATERAT: 

På presskonferensen inför UFC 234 bekräftade UFCs vd Dana White att titelchansen kommer inte enbart att ges till Silva, men till vinnaren av matchen.

“Yeah, this is for the number one contender position, this is it,” sade White om matchen. “This is for the number one contender, yeah.”

Obesegrad talang

Adesanya har nu vunnit fyra raka matcher i UFC. Han knockade Mike Wilinson i sin UFC-debut, och följde upp med poängvinster över över Marvin Vettori och Brad Tavares. Sist han var aktuell knockade han Derek Brunson i den första ronden.

Silva har tävlat sedan 1997 och debuterade i UFC år 2006. Han håller fortfarande rekordet för flest antal raka segrar i UFC med 16 vinster, flest antal segrar i mellanviktsdivisionen samt flest antal avslut i divisionen. Efter sin rekordsättande period som obesegrad i UFC förlorade han titeln mot Chris Weidman på UFC 162, och gick segerlös i sina fyra följande matcher. Sist han var aktuell återvände han till segerkolumnen för första gången sedan 2013 med en något kontroversiell poängseger över ovannämnda Brunson.

Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]
Omröstning

Justin Bieber har utmanat Tom Cruise till en UFC-fight! Vem hade vunnit?

Visa resultat

Loading ... Loading ...