Dana White ger Donald “Cowboy” Cerrone ett ultimatum

✔ "Han vill gå ned till lättvikt och få en ny match..."

Donald “Cowboy” Cerrone kommer att få ytterligare en chans att försöka återvända till vinstkolumnen. Skulle han förlora så kommer det dock vara sista gången vi ser honom i UFC.

Den 38-åriga veteranen har inte vunnit under sex raka matcher och förlorade i helgen mot inhopparen Alex Morono. “Cowboy” var först inplanerad att möta Diego Sanchez, men matchen föll igenom när The Ultimate Fighter 1-vinnaren fick sparken från UFC.

Morono tog matchen med bara några dagars varsel och besegrade Cerrone via TKO i första ronden. Det fick fansen att på nytt prata om pension för publikfavoriten “Cowboy”.

Även UFC-chefen Dana White har sagt att det är dags att prata om pension för Cerrone. White är dock villig att ge “Cowboy” ytterligare en chans, men matchen kommer med ett ultimatum.

 — Cowboy, ställde upp (för UFC) igen, sade White till TSN. Diego drog sig ur deras match och [Cerrone] ställde upp och tog en ersättare i sista minuten, i den delade huvudmatchen. Han vill gå ned till [lättvikt] och få en ny match och jag tänker låta honom göra det.

White ger sedan ett klart “ja” på om Cerrone är slut i UFC om han skulle förlora.RELATERAT


Donald Cerrone – en av UFC:s sista veteraner

Den dag som Cerrone lämnar UFC kommer sannerligen markera slutet på en era. “Cowboy” har varit i UFC i över tio år och tävlade tidigare för Dana White och Zuffa LLC (tidigare ägare av UFC) i den nedlagda MMA-organisationen World Extreme Cagefighting (WEC).

Totalt sträcker sig Cerrones förhållande med White tillbaka till åtminstone 2007 då han gjorde sin WEC-debut. Cerrone fick tre titelmatcher i WEC men förlorade samtliga. I slutet av 2015 slogs han om UFC:s lättviktstitel då han mötte Rafael dos Anjos, men Cerrone blev avslutad via TKO efter knappt en minut.

Med 54 MMA-matcher—varav 37 matcher i UFC—så är Cerrone en veteran i ordets sanna bemärkelse. Precis som med “The Nightmare” Sanchez så lade Cerrone tidigt grunden för sitt arv till sporten, något som den senaste tidens motgångar förhoppningsvis inte kommer kunna överskugga.

Nu återstår frågan: vem bör “Cowboy” möta i vad som kan komma att bli hans sista match?

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Donald CerroneSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...