Dana White avslöjar goda nyheter – inför Khabib vs Tony Ferguson

✔ De senaste nyheten gällande UFC 249 ✔ UFC-bossens står på sig trots kritiken: "Det här är vanlig sk-t för oss"

Det tycks vila en förbannelse över matchen mellan lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och Tony Ferguson, men nu kan åtminstone UFC-bossen Dana White bjuda på lite goda nyheter. I en video på Instagram Live så sade nämligen White att matchen kommer att ta vid som planerad under UFC 249 den 18 april, om än med ett par väsentliga skillnader.

 – Jag vet (var matchen kommer att hållas) men jag är inte redo att berätta det för er än. Jag vet en hel del saker… Det kommer bland annat inte att vara några fans där. Det kommer att vara ett stängt event.

Corona-krisen har gjort att UFC fått ställa in tre galor och deras sista event i Brasilien hölls bakom stängda dörrar. White lovar dyrt och heligt att UFC kommer att pressa på och att UFC 249 kommer att ta vid, men inte i Brooklyn som tidigare planerat.

Trots att White fått utstå viss kritik för sitt djärva tillvägagångssätt att hantera coronakrisen på så påstår han att det på många sätt är en vanlig dag på kontoret för honom.

 – Alla som är inblandade i den här grejer gör det för att de vill, inte för att de måste eller förväntas göra något, försäkrade Dana White

– Tro mig, vi börjar inte tänka på säkerhet när coronaviruset dök upp. Hälsa och säkerhet är något som vi sysslat med långt innan coronaviruset, och något vi kommer att syssla med långt efter att viruset är borta. Det här är vanlig skit för oss.

Förutom plats så har det även spekulerats vilka ytterligare förändringar som UFC 249 kommer att behöva genomgå. En av frågorna har varit om UFC ska välja att endast köra delar av matchkortet, eller eventuellt bara huvudkortet.

White bekräftar dock att de siktar på att ha ett fullfjädrat matchkort, vilket skulle betyda att 13 matcher planeras att genomföras.

 

Tror du White kommer att kunna hålla sitt ord?

 

Relaterat:

Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara