Dana White håller med Lorenzo Fertitta: “There needs to be instant replays”

Dustin Poirier och Eddie Alvarez bjöd på ett riktigt krig som tyvärr slutade tvärt efter att Alvarez landat två otillåtna knän. Nu pratar UFCs president Dana White om att införa omedelbara repriser

UFC 211 bjöd inte bara på många intressanta fighter utan poängterade på nytt ut ett av UFCs stora problem under den senaste tiden.

Dustin Poirier vs. Eddie Alvarez var nämligen bara ännu ett exempel där regelverket har kommit att skapa förvirrande situationer för både fans, fighters och domare.

I andra ronden landade nämligen Alvarez två otillåtna knän i huvudet på Poirier och domare Herb Dean valde att stanna matchen. Det var först senare som matchen, till fansen burop, kom att stoppas helt och bli ogiltigförklarad.

Här kan du se intervjun som följde efter domslutet:

Herb Dean tror inte att Alvarez förstod situationen

Anledningen till en del av missförståndet är att Texas ännu inte agerar under de nya MMA-reglerna som omdefinierar när en fighter ska anses vara “liggande” (downed opponent).

Kort sagt, enligt de gamla reglerna definieras en fighter som “downed opponent” när han har en hand i mattan medan de nya reglerna kräver minst två händer.

Varför diskvalificerades då inte Alvarez när det stod klart att han landat två otillåtna knän? Enligt domare Dean så ansåg han att Alvarez inte visste att Poirier var “liggande”.

I videon över pratar UFCs president Dana White om ett samtal från den före detta UFC-ägaren Lorenzo Fertitta om att införa omdelebara repriser som domarna kan använda sig av. White pratar även om några av kvällens höjdpunkter där bland annat Frankie Edgar fullständigt körde över stjärnskottet Yair Rodriguez.

Relaterad läsning:

 

Vad tycker du om att använda omedelbara repriser i UFC?

 

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttUFC 211

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]
En kommentar
  • Alex Buxbom
    15 May 2017 at 01:29

    Domare Deans fel från början till slut. Han borde ha särat på dem efter första knät från Alvarez, ev poängavdragå låtit Poirier få tid att återhämta sig som om det vore pungspark.

  • Svara