Dana White inte alls nöjd med helgens stora vinnare – Ciryl Gane svarar!

✔ "Han är chefen och han vill tjäna pengar!"

Topprankade Ciryl Gane tog hem karriärens största vinst i helgen, men han imponerade inte på UFC-chefen Dana White. Med en enhälligt domslutsvinst över Jairzinho Rozenstruik utökade fransmannen Gane sin obesegrade sin segersvit till åtta raka.

Trots att många trodde att det skulle bli en fartfylld drabbning mellan tungviktarna så blev det istället en taktisk match. Gane höll sig hela tiden på säkert avstånd och använde sin kvickhet för att sakta men säkert plocka isär “Bigi Boy” Rozenstruik.

Flera fans och fighters tog till sociala medier för att kritisera matchen och UFC-chefen stämde in med dem. I meddelanden till Yahoo! Sports-journalisten Kevin Iole skrev White:

 – Alla pratar om Ciryl som att han är den här stora utmanaren, men titta på vad Francis Ngannou gjorde mot Jairzinho, skrev White. Detta var hans stora chans att visa världen vem han är. Han vann, men inte mycket mer än så. Han vann.


MISSA INTE 


Ciryl Gane besvarar Dana White

Gane var dock inte ensam om att bli kritiserad för sin insats i huvudmatchen. Även Rozenstruik fick sin dos av ris från fans och media, då han endast landade 42 signifikanta slag under 25 minuter.

Rozenstruik kallade sin insats för “den värsta någonsin” men Gane var desto mer positiv. När fransmannen fick höra om Whites kritik så sade han att han förstod UFC-chefen.

 – Han är chefen och han vill tjäna pengar, så han vill ha någon som går att marknadsföra. Folk vill ha en show. De vill ha en stor knockout. Så ja, jag avslutade inte matchen. Jag försökte, men jag gjorde det inte. Jag kan förstå kritiken, men jag är okej.

Allt som allt är Gane nöjd med sin insats.

 – Jag tycker att jag gjorde bra ifrån mig, sa Gane. Jag kontrollerade matchen stående, jag försökte ta ned matchen på mattan och jag gjorde nedtagningar. Jag tycker jag gjorde bra ifrån mig stående.

 

Vad tyckte du om huvudmatchen?

 

Kategorier
Ciryl GaneSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara