UFCs president Dana White. Foto: MMAnytt

Dana White: “Jag kommer aldrig boka Khabib vs. Ferguson igen”

EXTRA ✅UFC-bossens tydliga svar ✅"Hell no!"

En riktigt tråkig nyhet nådde oss i natt när det blev klart att Tony Ferguson skadat sitt knä och inte kan medverka i lördagens planerade titelmatch mot Khabib Nurmagomedov på UFC 223.

UFC 223: Tony Ferguson skadad – Max Holloway möter Khabib Nurmagomedov

Khabib vs. Ferguson var en av årets absolut mest emotsedda matcher, och det är nu den fjärde (!) gången i ordningen som ett planerat möte mellan de båda topplättviktarna har fått ställas in.

Det första planerade mötet fick Khabib ställa in på grund av en knäskada, och det andra mötet tvingades Ferguson ställa in på grund av lungproblem. Det tredje, som skulle ha skett i våras förra året, ställdes in efter att Khabib drabbats av problem med viktminskningen, och nu är det alltså Fergusons tur att skada knät.

Läs mer: Tony Ferguson bryter tystnaden – Avslöjar skadan som stoppade titelmatchen

Det verkar inte heller bli någon femte gången gillt för Khabib och Ferguson. På frågan om matchen någonsin kommer att bokas in igen ger UFC-presidenten Dana White ett tydligt svar:

“Hell no!” säger White till ESPN. “I’m never making that fight ever again. Ever.”

Klart är i alla fall att fjäderviktsmästaren Max Holloway hoppar in som ersättare för Ferguson på bara sex dagars notis. Khabib och Holloway kommer att göra upp om lättviktsbältet “så fort det första slaget utdelas” på lördag, varpå den frånvarande lättviktsmästaren Conor McGregor kommer att bli av med sitt bälte.

Läs mer: Här är oddsen för Max Holloway vs. Khabib Nurmagomedov

Holloway får nu chansen att bli den andra fighten någonsin att hålla bälten i två divisioner (fjädervikt och lättvikt) samtidigt, efter att McGregor blev den förste att utföra bedriften i sin senaste match, då han besegrade Eddie Alvarez i slutet av 2016.

Kategorier
Senaste NyttUFC 223

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.