Dana White bekräftar: Jon Jones får inte nästa titelchans mot Francis Ngannou

✔ Vad händer nu med Jon Jones?!

Den kontroversielle ex-mästaren Jon Jones såg länge ut att få en supermatch i sin tungviktsdebut. UFC-chefen Dana White hade sagt att “Bones” Jones skulle möta vinnaren av Stipe Miocic vs Francis Ngannou, men nu har han definitivt ändrat sig.

Allt tyder på att förhandlingarna mellan Jones och UFC har nått en återvändsgränd. White bekräftar att UFC:s nykrönte tungviktsmästare Ngannou istället kommer att möta en tidigare motståndare: Derrick Lewis.

I en intervju med Yahoo! Sport säger White att de siktar på ett returmöte mellan Ngannou och “The Black Beast” härnäst.

 – I slutändan är Francis Ngannou vs Derrick Lewis den match som bör bokas in. Lewis har förtjänat det och deras första match gick inte som förväntat. Det kan inte gå snett två gånger.

Ngannou och Lewis möttes i juli 2018 men det efterlängtade mötet kom att falla pladask. Matchen är vida ansedd som en av de sämsta genom tiderna. Lewis gick slutligen hem med vinsten via enhälligt domslut, men det var en förlust för alla inblandade.

Matchen kom dessutom att markera Ngannou andra förlust i rad och många ifrågasatte om knockout-kungen hade tappat gnistan.

Han återvände dock med stor framgång och bjöd på fyra raka TKO/KO-vinster innan han fick chansen att på nytt slåss om bältet. I mars 2021 vann han tungviktsbältet genom att knocka Miocic i andra ronden.


HETAST JUST NU


UFC: Francis Ngannou vs Derrick Lewis

“The Black Beast” Lewis har också rönt framgångar efter fiaskot mot Ngannou. Han har just nu fyra raka vinster och var senast i buren i februari 2021 då han knockade topprankade Curtis Blaydes.

Lewis har flera gånger sagt att han är redo att ta en returmatch mot Ngannou. I en gammal intervju med ESPN avslöjade Lewis bland annat att han led av ryggproblem inför Ngannou-matchen och att han därför inte hade möjligheten att förbereda sig tillräckligt.

 – Jag garanterar att det kommer bli mer underhållande än sist, sade Lewis. Det kommer åtminstone att bli ett slag till!

Om UFC väljer att boka returmatchen återstår det att se vad som händer med Jones. Han har varit öppen med sitt missnöje med UFC och flera gånger uppmanat dem att ge honom sparken.

Han fortsätter dock att träna och tar sikte på Ngannou. Problemet är pengar. Jones är ute efter ett rejält arvode för att möta Ngannou och svindlande siffror har nämnts. UFC verkar dock föga intresserade av att ens överväga dessa summor, vilket sätter Jones i en svår sits.

 

Vem vill du se Jon Jones möta istället?

 

Kategorier
Jon JonesSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...