Dana White rasar efter Khamzat-ryktet: “Total jävla bullshit”

✔ Falska uppgifterna får UFC-bossen att fnysa ✔ "Typiskt jävla MMA-trams"

I helgen framkom uppgifter om att den svenske UFC-stjärnan Khamzat Chimaev planeras möta antingen världsfemman Stephen “Wonderboy” Thompson eller topp 3-rankade Leon Edwards i sin nästa fight, som blir en huvudmatch i Las Vegas i december.

Men ryktet – som rapporterades av brasilianska Combate – stämmer inte alls enligt UFC:s vd Dana White, som fnös när han fick höra det på presskonferensen efter UFC 253.


LÄS MER: Khamzat Chimaev utmanar “Skinny Guy” Israel Adesanya med mäktig bild!

LÄS OCKSÅ: Ingen i topp 10 vill möta Khamzat Chimaev


– De gör sånt här hela tiden, svarade en frustrerad Dana White innan han kortfattat redde ut den röriga situationen:

– Det om Leon Edwards är inte sant, men vi har erbjudit matchen till Wonderboy. Men Wonderboy vill möta Leon Edwards. Så vi får se. De där uppgifterna är helt och hållet fel. Leon Edwards är inte alls tänkt att möta Khamzat. Vi tittade på Wonderboy och han vill möta Leon, så vi har inte kommit någonstans med det där.

Khamzat Chimaev fightas den 19 december

Att Chimaev ska fightas i december rapporterades först på MMAnytt, och nu verkar det åtminstone stå klart att datumet blir den 19:e. Att en tvåfaldig titelutmanare i form av “Wonderboy” erbjudits matchen visar också att White menar allvar med att boka Chimaev mot en rankad motståndare härnäst.

Nu återstår det helt enkelt att se om Thompson ändrar sig och tackar ja till fighten – eller om det blir någon annan toppmotståndare som tar platsen.

– Att någon rapporterar detta är total jävla bullshit och typiskt jävla MMA-trams, anser White.

Någon som faktiskt är intresserad av att möta Chimaev är topp 10-rankade Neil Magny. Han utmanade nyligen svensken på Twitter och hoppas själv få möjligheten att mäta sig mot supertalangen i hans första UFC-huvudmatch.

– Vad väntar vi på? undrar Neil Magny – som dock vill fightas redan i november.


SE ÄVEN: “Skakar du hand med Khamzat får du skylla dig själv”


 

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...