Dana White smider planer inför Poirier vs McGregor 3 – men har ett problem!

✔ Det är en ENORM möjlighet - men vem borde få chansen?

10 juli kommer Dustin Poirier och Conor McGregor att på nytt ryka ihop i en av årets mest efterlängtade matcher.

Lättviktsdrabbningen markerar slutet på deras trilogi som startade för över sju år sedan. Poirier vs McGregor 3 kommer att agera huvudmatch på UFC 264 och förväntas bli en storsäljare. För inte nog med att “The Notorious” McGregor är en superstjärna utan dess like, UFC 264 kommer också att köras inför full publik i Las Vegas!

Med så mycket på spel är det inte konstigt att UFC-chefen Dana White vill försäkra sig om att allt går rätt till. Skulle exempelvis Poirier eller McGregor skada sig så förlorar galan mycket av sin glans, trots att matchkortet är fullt av spännande matcher!

På senare år har UFC börjat använda sig av reserver inför viktiga matcher. Det är något som White planerar göra även inför Poirier vs McGregor 3, men det finns ett problem. Enligt White så finns det inga klara kandidater!

 — Jag letar faktiskt just nu efter någon som kan vara reserv på det matchkortet, sade White till Bleacher Report. Men det finns ingen som hoppar ut. Det finns ingen som bankar på min dörr.

Värt att notera är att UFC-chefen inte heller ville lova att vinnaren av Poirier vs McGregor 3 kommer att få nästa titelmatch i lättvikt.

 — Jag vet inte, svarade White om att ge vinnaren nästa titelmatch i lättvikt. Jag måste se matchen och se vad som händer.


HETAST JUST NU


Kan Justin Gaethje agera reserv inför Poirier vs McGregor 3?

Poirier och McGregor befinner sig i toppen av lättviktsklassen som nyligen fick sig en ny mästare i form av Charles Oliveira. Den brasilianska UFC-veteranen knockade Michael Chandler och under samma kväll rök även topprankade lättviktarna Tony Ferguson och Beneil Dariush ihop.

Det betyder att många av lättviktsklassens toppnamn är uppbokade eller nyligen tävlat. Det mest uppenbara namnet vore andrarankade Justin Gaethje som inte tävlat sedan han förlorade mot Khabib Nurmagomedov i oktober 2020.

Gaethje har länkats ihop med Chandler, men det vore i sådana fall en framtida match då Chandler sagt att han planerar att ta en välbehövd paus.

Ett annat alternativ vore Dariush som dominerade Ferguson sist. Men med tanke på att han tävlade 15 maj och snart ska bli pappa så kanske tajmingen inte passar honom särskilt väl.

Vem i UFC:s lättviktsklass topp 10 hade du satt som reserv?

Mästare: Charles Oliveira 

  1. Dustin Poirier
  2. Justin Gaethje
  3. Beneil Dariush
  4. Michael Chandler
  5. Conor McGregor
  6. Tony Ferguson
  7. Rafael Dos Anjos
  8. Dan Hooker
  9. Islam Makhachev
  10. Gregor Gillespie

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Conor McGregorDana WhiteDustin PoirierSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...