Uppgifterna avslöjar: Så rik är Dana White

✔ UFC-bossen god för flera miljarder ✔ Monsterlönen ✔ Privata ön

Medan i princip alla typer av idrottstävlingar – stora som små – stoppades på grund av coronapandemin, valde den världsledande MMA-organisationen UFC en helt annan väg. In i det sista försökte man nämligen fortsätta arrangera sina event – trots det oroliga hälsoläget.

Allt var i princip klappat och klart för UFC 249 nu på lördag. Galan skulle äga rum på ett indianreservat för att på så sätt kringgå förbud  – innan ett samtal från Kaliforniens guvernör till några Disney-höjdare satta stopp för arrangemanget.

Disney äger som känt ESPN – som är UFC:s amerikanska sändningspartner. När chefer från Disney och ESPN i sin tur bad UFC-bossen Dana White att ställa in eventet, så gav han med sig.


LÄS MER: BOMBEN: UFC 249 inställt – alla galor stoppas!

LÄS OCKSÅ: Tony Ferguson avslöjar sin galna UFC 249-plan – trots att galan är inställd!


UFC-chefen: “Jag behöver inte pengarna”

Förutom man bokade upp Tachi Palace Casino Resort för att kunna hålla galor i USA, så höll UFC även på att ordna en privat ö för att kunna arrangera internationella matcher.

Så vad är det egentligen som har fått just UFC att jobba så pass hårt för att kunna fortsätta anordna MMA-matcher? Varför har man haft så bråttom med en sport som innebär närkontakt mellan utövarna – mitt under en hälsokris?

White menar själv att det inte har något med ekonomi att göra.

– Folk ser på mig och säger att den här mannen göra bara det här för pengar. Jag behöver inte pengarna, säger Dana White i en nylig intervju med ESPN.

Dana White har 200 miljoner kr i lön – årligen

Kanske talar White sanning, åtminstone sett till sin privata ekonomi. Enligt uppgifter till Celebrity Net Worth är UFC-bossen nämligen god för hela närmare 5 miljarder kronor – samtidigt som han har en årslön på omkring 200 miljoner.

– Jag behövde inte pengarna för fyra år sedan (när UFC såldes från Zuffa LLC till Endeavour, reds. anm.). Jag kunde ha stuckit och varit borta vid det här laget. När folk säger att det här bara är för pengarna … jag har ett utmärkt hus. Jag kan göra det här (stanna hemma, reds. anm.) i fem år om de vill – jag har de pengarna. Men det här handlar inte om pengarna, det har det aldrig gjort för min del. Jag anser att förr eller senare måste vi gå vidare. Svaret är inte att vi måste stanna hemma till september, det är inte möjligt, fortsätter White.

Nu inväntar UFC nytt besked från ESPN, innan eventen kan rulla vidare. Och enligt White står planerna på en egen fight-ön kvar.

– “Fight Island” kommer bli av. All infrastruktur håller på att byggas och sättas på plats just nu, säger UFC-chefen – som menar att ön kommer vara redo både för träning och tävling inom en månad.


RELATERAT: Dana White hyr privat ö – för att hålla UFC-matcher


 

Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara