Dana White manar UFC-stjärnorna till pension: “Det är dags”

✔ Ex-mästaren har förlorat 14 ronder i rad ✔ White tänker ta ett snack med fanfavoriten: "Det kommer att krossa hans hjärta"

I helgen kom UFC-stjärnorna Donald “Cowboy” Cerrone och Tyron Woodley att gå lottlösa från varsin match, något som fått Dana White att prata om pension.

Ex-mästaren Woodley förlorade via TKO (revbensskada) i huvudmatchen mot Colby Covington, hans tredje raka förlust. Trots att det endast är sexton månader sedan “The Chosen One” Woodley förlorade sin titel mot Kamaru Usman så har hans senaste prestationer varit en skugga från hans forna jag.

Han har nu förlorat 14 raka ronder och UFC-chefen White säger att det är dags att tänka på pension.

 – Jag tycker att han borde börja tänka på att hänga upp handskarna, sade White under presskonferensen. Han har haft en jättebra karriär, han har tjänat sina pengar.

– Vi blir alla gamla. Detta händer även den bästa. Woodley har haft en bra karriär. Han har varit mästare och han har varit med ett bra tag. Han hade en bra karriär i Strikeforce också.

Trots att Woodley skadade sig så var han på god väg att förlora via enhälligt domslut då alla domare givit samtliga ronder till Covington.


Relaterat


Dana White vill ta ett snack med Cerrone

Även Cerrone hade en dålig helg. Han höll nästan på att bli avslutad i första ronden men lyckades hålla sig kvar i matchen. Hade hans motståndare Niko Price inte fått poängavdrag för ögonpetningar så hade Cerrone förlorat sin femte raka match.

Nu blev matchen istället oavgjord, något som dock inte förändrar Whites tankar.

 – Han höll på att förlora i de första 30 sekunderna av den första ronden, sade Dana White. Han kämpade sig tillbaka för han är tuff och han är tålig. Jag älskar “Cowboy” och jag vet att det kommer att krossa hans hjärta, men det är dags att ta ett snack.

– Vi måste snacka om att sluta. Jag vet inte, vi måste ta ett snack och se vad han säger. Jag vet vad han kommer säga “Jag vill inte sluta,” men vi måste ha det snacket.

Kategorier
Dana WhiteDonald CerroneSenaste NyttTyron Woodley

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara