Dana White bekräftar: Nate Diaz på väg tillbaka – byter viktklass igen!

✔ UFC-chefen: "Ni kommer inte bli besvikna!"

UFC-chefen Dana White kan nu bekräfta att de arbetar med att färdigställa en match för Nate Diaz – i lättviktsdivisionen! White avslöjar inte vem den tilltänkta motståndaren är men han kan konstatera att det inte kommer bli Tony Ferguson.

Sedan en tid tillbaka har det ryktats om Diaz retur till oktagonen. Efter att Diaz-bröderna släppte en video där man kan se dem vara i hårdträning blev ryktet ännu starkare.

I ett inlägg på Twitter tätt inpå årsskiftet för 2021 lade de upp träningsvideon med titeln “Quarantine 2020”.

Diaz senaste match var i weltervikt mot Jorge MasvidalUFC 244 den 3 november 2019. De var galans huvudmatch och vinnaren skulle ta hem den åtråvärda “BMF-titeln”.

Masvidal lyckades stoppa den tåliga Diaz men inte på det sätt han hoppats på. Matchen avbröts efter att domaren Dan Miragliotta valt att kalla in en läkare för att inspektera Diaz öppna sår.

Läkaren beslutade att stoppa matchen efter tredje ronden då han ansåg att det var en fara för Diaz hälsa att fortsätta. Sedan dess har båda UFC-atleterna uttryckt intresse för en returmatch.


HETAST JUST NU


Nate Diaz återvänder till lättviktsdivisionen

Ett nytt möte mot Masvidal skulle innebära att Diaz stannar kvar i weltervikt. Nu har dock White gjort det klart att nästa match för Diaz blir i lättviktsdivisionen.

– Vi arbetar på att få till en fight med Nate Diaz i lättvikt och det kommer inte bli mot Tony Ferguson. Men när vi har allt klart tror jag att ni inte blir besvikna.

White fick även frågan om ifall det kan vara vinnaren av Conor McGregor mot Dustin Poirier som kan bli Diaz nästa motståndare. UFC-chefen gav inget tydligt svar men nämner att ifall Diaz vinner den påtänkta matchen är han i en riktigt bra position.

– Jag vet inte. Låt oss först se om vi kan få till den planerade fighten. Vinner Diaz den hamnar han i en riktigt bra position och hans motståndare tycker att det är en utmärkt matchning.

Diaz senaste fight i lättviktsdivisionen var mot Michael Johnson på UFC on Fox 17 den 20 december 2015. Diaz vann på enhälligt domarbeslut och passade på att utmana McGregor i segerintervjun. Utmaningen satte upp deras första match, som i sin tur resulterat i några av UFCs mest populära och lukrativa möten.

 

Vem tror du Diaz kommer att möta härnäst?

 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dana WhiteJorge MasvidalNate DiazNyheterSenaste Nytt

Frilansskribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under tidigt 2000-tal och har följt den aktivt därefter.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...