Nya planer för Khamzat Chimaev – kan få ytterligare en match innan Maia!

✔ UFC-chefen säger att helgens vinst förändrade allt!

Att Khamzat Chimaev är en stigande stjärna utan dess like går inte att förneka. I helgen tog han hem sin tredje UFC-vinst på 66 dagar och under den korta tiden har han etablerat sig som en av organisationens hetaste fighters.

Det tog bara 17 sekunder för den svensk-tjetjenska supertalangen att avsluta MMA-veteranen Gerald Meerschaert, en motståndare som många ansåg var hans svåraste test hittills.

Innan matchen tagit vid så kom UFC-chefen Dana White att överraska alla då han avslöjade att han redan planerat in nästa match för Khamzat. Motståndare i fråga är ingen annan än den före detta titelutmanaren och BJJ-legendaren Demian Maia.

Beslutet att boka in Maia-matchen tyckte Meerschaert var respektlöst men med facit i hand så var det rätt beslut från UFC. Nu kommer dock ett nytt avslöjande från UFC-chefen. De har nämligen planer att låta Chimaev möta ytterligare en motståndare innan han får ta sig an brasilianaren Maia.


Relaterat


Khamzat Chimaev kan få ny match

White avslöjade de planerna i ett hav av lovord till Chimaev. Han sade att helgens vinst förändrat de tidigare planerna om att möta Maia härnäst.

– Den här killen är speciell, sade White under presskonferensen efter helgens gala. Jag har sysslat med detta hela livet och jag har inte sett något liknande. Han är unik, han är annorlunda och han vill slåss igen. Jag har aldrig varit i en position där jag måste tänka “vem står på tur, hur kan jag ge honom ännu en match?”

– Jag vet inte vad jag ska göra med honom än. Han kommer kanske att slåss innan Maia och sen möta Maia också! Maia kommer inte vara klar i tid för den här killen.

Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara