Dana White är kritisk mot Kevin Holland: “Ett mentalt sammanbrott”

✔ Holland pratade konstant under matchen

UFC-chefen Dana White är minst sagt konfunderad över Kevins Hollands beteende under helgens UFC-gala.

Holland mötte Derek Brunson i huvudmatchen på UFC on ESPN 21 men fick se sig besegrad via enhälligt domslut. Holland har en vana av att prata med folk under matcher och helgens gala var inget undantag.

Han hördes prata med både Dana White, förre lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov och med Brunson själv. Nurmagomedov satt nära buren och filmade när han skrek tillbaka tips till Holland.

Det händer då och då att fajters pratar under sina matcher. En konsekvens av coronarestriktionerna är att det är mycket lättare att höra vad fajters egentligen säger under själva matchen när det knappt finns någon publik.

Emellertid är det fortfarande relativt ovanligt att man hör fajters prata på det sätt som Holland gjorde. Detta har skapat många reaktioner både hos andra fajters, men även hos UFC-presidenten själv.

– Jag tror att det var ett mentalt sammanbrott, sa White till Yahoo!Sports.

– Den enda gången jag sett något liknande var när Lennox Lewis slogs mot Oliver McCall som hade sina händer vid sidan och grät. Jag vet inte vad han gjorde. Kanske kunde han inte hantera pressen och bara bröt ihop mentalt. Jag har aldrig sett något liknande.


HETAST JUST NU


Holland funderar på att gå ner en viktklass

Förlusten bryter Hollands vinstsvit på fem raka vinster. Han kom senast från en imponerande knockout mot Ronaldo “Jacare” Souza. Efter helgens förlust har Holland sagt att han funderar på att gå ner en viktklass och slåss i weltervikt. Under sin karriär har han slagits både i weltervikt och mellanvikt.

Brunson avancerar efter helgen till fyra raka vinster. Han återfinns just nu på UFC-rankingens sjundeplats och utmanade andrarankade Paulo Costa, en match som många fans och media ställer sig bakom.

 

Håller du med Dana White?

 

Kategorier
Dana WhiteKevin HollandSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara