Dana White om sitt spelande – förlorade en miljon dollar på en match!

✔ "Jag spelar alltid på varje sport jag är intresserad av"

Det är känt att UFC-chefen Dana White tycker om att spela. Faktum är att för några år sen blev han portad från flera casinon i Las Vegas för att han vann för mycket.

Men UFC-bossen tycker inte bara om att spela Blackjack och andra bordsspel. I en intervju med ESPN Sports Betting berättar White sin syn på spel inom sport.

– Jag spelar alltid på varje sport jag är intresserad av. Varje match på lördagar, oavsett om det är collegeatleter eller proffs så tittar jag på oddsen.

De senaste åren har allt fler delstater i USA legaliserat spel om pengar på sporter som exempelvis UFC. Detta tycker White enbart är något positivt.

– Det är på tiden. Jag gillar det. Det är uppenbart något som folk älskar att göra. Det gör vad du än tittar på mer roligt och intressant så jag har alltid varit för det. Men så är jag ju från Las Vegas.


HETAST JUST NU


Dana White satsade 1 miljon dollar på mellanviktsmästaren

Eftersom White är president för UFC så kan han inte spela på dess matcher. Däremot tycker han om att betta på boxningsmatcher. I intervjun avslöjade White sitt värsta boxningsbett.

Det skedde 2007 då mellanviktsmästaren Jermain Taylor satte sitt bälte på spel mot Kelly Pavlik. Båda boxarna var obesegrade inför matchen med matchfacit på 27-0-1 respektive 31-0.

Ändå var White övertygad om att Taylor skulle ta matchen och satsade en miljon dollar, ca 8,3 miljoner kronor, på att så skulle bli fallet.

– Jag satsade en miljon dollar på Taylor och han blev krossad. Det var första gången någonsin jag satsade en miljon dollar för jag var så säker på att Taylor skulle vinna.

I själva verket såg det faktiskt ut som om Taylor skulle vinna den matchen i början. Han träffade Pavlik med en serie slag som fick ner honom i backen. Men Pavlik jobbade sig in i matchen och stängde in Taylor i ett hörn där han kunde avsluta honom via teknisk knockout i sjunde ronden.

Se matchen som kostade White en miljon dollar här nedan.

Brukar du betta på UFC?

 

Kategorier
BoxningDana WhiteSenaste Nytt

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara