Dana White lämnar inga tvivel: “Costa kommer att tävla på 205 lbs”

✔ Paulo Costa håller inte med! ✔ Kommer han tvingas flytta upp till lätt tungvikt?

För mellanviktaren Paulo Costa har veckan som gått inte varit den bästa. Costa kunde inte ta sig ner till 185 lbs inför matchen mot Marvin Vettori på UFC Vegas 41. De skulle istället mötas på 195 lbs, men Costa skulle tydligen inte klara vikten då heller.

Matchen blev slutligen en lätt tungviktsmatch och Costa kom att förlora matchen via enhälligt domslut. “The Eraser” Costa fick dessutom poängavdrag för en ögonpetning under matchens gång.

Till följd av viktmissen blev det även ett minst 20% avdrag på lönen. Det var alltså inte en särskilt lyckad gala för Costa.

När matchen väl var över tyckte UFC:s president Dana White att Costa sett riktigt bra ut på lätt tungvikt, trots förlusten – så pass bra att han framöver endast kommer att tävla i den högre viktklassen. Allt strul med vikten under veckans gång är givetvis en bidragande faktor till Whites beslut.

– Han är en lätt tungviktare, började White i presskonferensen efter matchen. Han var i form. Det är inte så att han dök upp helt ur form, eller att han tappat vettet och inte tränat inför denna match och bara dykt upp överviktig. Det var tydligt att han har tränat. Detta bevisar helt enkelt att han inte kan ta sig ner till 185 lbs.

Enligt White var UFC inte medvetna om Costas viktproblem tills matchveckan. Han tror även att Costa nått över 220 lbs för denna match. Costa själv har uppgett att han var över 100 kg.


HETAST JUST NU


Blir ingen andra chans för Costa i mellanvikt

White var tydlig med att UFC inte kommer att ge Costa en till chans i mellanvikt.

– Vi talar definitivt om för (fighters) vilken viktklass (de får tävla i) när detta händer, sade White. Han kommer tävla på 205 lbs.

Enligt Costa var det en skadad bicepsmuskel som lett till viktmissen, eftersom han inte kunnat träna ordentligt som resultat. Han håller inte med White att han inte kan nå 185 lbs, men medger att han skulle kunna tävla i lätt tungviktsklassen.

– Jag skulle kunna fajta på 205 lbs men jag kan också fajta på 185 lbs, sade Costa. Så jag tror att det är bättre för mig att återvända till min vikt, till 185 lbs, för bältet. Därefter kan jag flytta mig upp. Jag kan fajta på 205 lbs närsomhelst, men om jag kan klara 185 lbs, varför inte?

White tydliggjorde att viktklassen inte var upp till Costa, när han väl fått höra vad Costa hade att säga om saken.

– Ja, detta kommer bli kul, sade White och skrattade. Jag lovar (er) att (185 lbs) inte är (hans) viktklass.

 


Missa inte: Jan Blachowicz avslöjar vad Israel Adesanya behöver göra för att få till ett returmöte!


Speltips inför UFC 267!

Snart blir det dags för UFC 267 och den fantastiska huvudmatchen mellan Jan Blachowicz och veteranen Glover Texeira. För dig som vill tjäna lite pengar på galan har vi ett saftigt tips! Oddsen för en Texeira-vinst ser nämligen riktigt bra ut, ifall du tror att brasilienaren vinner! 

Oddsen inför matchen ligger just nu på:

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
Dana WhitePaulo CostaSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...