Dana White öppen för att sparka Jon Jones från UFC – efter senaste skandalen

✔ "Detta var ett hemskt fall..."

UFC valde att sparka Ultimate Fighter-favoriten Luis Peña efter ett motbjudande fall av våld i hemmet – och UFC:s vd Dana White är villig att ge Jon Jones samma konsekvenser.

Det var i helgen som Peña greps av polisen misstänkt för att ha misshandlat sin flickvän samt ytterligare en kvinna. Det var dessvärre en av flera fall på sistone där nuvarande eller före detta UFC-fighters gripits av polis efter att deras partners farit illa.

White talade nyligen om de upprörande fallen på presskonferensen efter veckans Dana White Contender Series och öppnade upp om ärendet. White erkände att Peñas fall var “riktigt illa”.

– Detta var ett hemskt fall [Luis Peña] och vi vet att han hade problem innan som vi försökte hjälpa honom med, men detta var riktigt illa. Jag vet inte om ni läste polisrapporten men ja, detta behövde hända.

 HETAST JUST NU


White om att sparka Jones: “Kan hända vemsomhelst”

När MMA Junkies John Morgan sedan frågade om UFC skulle kunna ta liknande åtgärder mot Jones var White också öppen för förslaget – dock mycket mindre tydlig.

– Någonting sådant [att sparka honom] kan hända vemsomhelst, ja, sade White. Kan hända vemsomhelst.

Det fanns dock en markant skillnad i hur tydlig White var gentemot Peña kontra Jones. Det råder inget tvivel om att Jones drar mer publik och fler pay-per-view-köp under de galorna han tävlar. Många har ifrågasatt UFC:s hantering av Jones återkommande problem både gällande otillåtna substanser men även hans flera oroväckande skandaler utanför buren.

Sedan skandalen har Jones lovat att sluta dricka alkohol, något som han anser att han inte kan hantera på grund av sina tidigare trauman. Det återstår att se om Jones kan vända på sitt liv och låta sin persona utanför buren spegla den potentialen och de stordåden han åstadkommit innanför den.

Tror du att Dana White ger Jon Jones sparken från UFC?

 


Missa inte: Jorge Masvidal klar för hatmatch på storgalan UFC 269!


Speltips inför UFC 269!

UFC 269 i december lovar mycket spänning för MMA-fans, med populära fighters som Jorge Masvidal och Dustin Poirier! Huvudmatchen kommer att avgöra den rättmätiga lättviktskungen – mycket står alltså på spel. Varför inte göra det ännu mer nervkittlande genom att tippa på din favorit?

För dig som vill satsa lite pengar på huvudmatchen mellan Poirier och Charles Oliveira har vi ett saftigt tips! Utav Oliveiras 31 vinster har endast 3 (lägre än 10%!) varit domslut. Just nu ligger oddsen på 2.24 för “Do Bronx” Oliveira (Betsafe) och 1.68 för favoriten och stjärnan Poirier (Bethard).

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Senaste NyttUFC

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...