Dana White osäker om Khamzats framtid i UFC: “Jag vet inte”

✔ "Alla älskar Khamzat" ✔ "Behöver tid att vila om han ska komma tillbaka"

UFC:s nya stjärnskott Khamzat Chimaev skapade stora rubriker i veckan efter att han antytt att vi kanske sett honom för sista gången i buren.

I ett inlägg på Instagram framkom det att Khamzat haft fortsatta problem efter sviterna av covid-19. Vid ett tillfälle var det så pass dåligt att han fruktade för sitt liv.

Det var strax efter att MMAnytt rapporterat om Khamzats planer för comeback som han kom med det chockerande beslutet. Sedan dess har Khamzat valt att ta bort alla inlägg från sin Instagram där han nämnt något om pensioneringen eller angående sin retur till sporten.

Nu har det kommit fram uppgifter från olika källor att Khamzat planerar att fortsätta tävla i UFC. Bland annat har hans bror Artur Chimaev uttalat sig och sagt att Khamzat INTE tänker pensionera sig.


HETAST JUST NU


Dana White: “Khamzat har fortsatt träna som ett djur!”

UFC-chefen Dana White är dock osäker på vad Khamzat väljer att göra framöver. På presskonferensen inför UFC 259 i helgen meddelade White att han inte vet statusen gällande Khamzats framtid i UFC.

White menar också att Khamzat inte följt läkarnas råd och fortsatt att träna, när han egentligen skulle behövt vila.

– Vi alla älskar den grabben och hur han fick över en miljon följare på sociala medier under några veckor! Khamzat bidrar med hype och ett driv som alla fans tycker om att se. Han vill fajtas varje vecka!

– Khamzat har haft problem med viruset. Nu tar han tung medicin och har blivit tillsagd att vila för att återhämta sig. Men det har han inte gjort, han har fortsatt träna som ett djur! Det som har hänt är att Khamzat inte lyssnat på läkarna, han behöver tid att vila om han ska komma tillbaka.

UFC valde att flyga ner Khamzat till Las Vegas för att få specialbehandling. White poängterar hur viktigt det är att Khamzat nu tar det lugnt innan de bestämmer nästa steg.

– Men jag vet inte vad han kommer att göra. Vi flög ner Khamzat för att hjälpa honom. Han är en vuxen man och kan göra vad han vill. Vi försöker bara se till att han får den bästa hjälp man kan få. Khamzat behöver chilla ett tag!

Kategorier
Khamzat ChimaevNyheterSenaste Nytt

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara