Dana Whites plan för vakanta bältet – efter dopingskandalen

✅ UFC-bossen ger besked efter mästarens fiasko

Förra veckan fick vi reda på att TJ Dillashaw åkt fast i ett dopingtest – och nu ger ifrån sig sitt bantamviktsbälte.

Läs mer: Conor McGregor hånar TJ Dillashaw – efter dopingskandalen

Sedan dess har spekulationerna varit många kring hur UFC kommer att lösa titelbilden i divisionen. Några av de som nämnts i diskussionerna kring vilka ska göra upp om det vakanta bältet är flugviktsmästaren Henry Cejudo och toppbantamviktarna Marlon Moraes och Aljamain Sterling.

Nu verkar det som att Dana White har en plan för hur det hela ska gå till. UFC-presidenten meddelar nämligen att man planerar anordna en titelmatch mellan just Cejudo och Moraes.

– Jag har en plan. Det ser ut som att vi kommer att köra Moraes-Cejudo om bantamviktsbältet. Båda två vill ha matchen, och det känns som den bästa fighten sett till vad som pågår med Dillashaw just nu. Sen kör du Jussier Formiga mot Joseph Benavidez på samma kort. Om något går fel kan någon av dessa två hoppa in och ta fighten, säger UFC-presidenten.

Cejudo besegrade just Dillashaw i sin senaste match, då de gjorde upp om flugviktstiteln tidigare under året. Moraes har radat upp fyra raka segrar i UFC:s bantamviktsdivision, med segrar via avslut mot toppnamn som just tidigare nämnde Sterling, Jimmie Rivera och Raphael Assuncao.

 

Vad tycker ni om Dana Whites plan?

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...