UFC-bossens plan – efter framemotsedda storgalan

✔ "Fighter kommer anordnas"

Det är få matcher i historien som bokats om så många gånger som Tony Ferguson mot Khabib Nurmagomedov. De är nu inbokade att mötas för femte gången – och har varit i riskzonen på grund av den rådande virus-situationen globalt.

Under gårdagen kom uppgifter att UFC 249 har fått en plats där galan ska ta vid, men Dana White var förtegen om exakt var den efterlängtade galan kommer att ta vid.

Något han dock nämnde var att man planerar att genomföra eventet inför tomma läktare. Nu har White även meddelat att organisationen planerar att gå tillbaka till “business as usual” efter UFC 249. Med tanke på den stora mängden fighter som nu flyttats, funderar de även på att arrangera galor även på veckodagar.


Relaterat


Det är ännu inte exakt bestämt hur schemat kommer att se ut, men White är fast besluten att kunna erbjuda MMA i toppklass regelbundet.

“Det kanske kommer vara utan publik, eller någon annanstans. Jag vet inte hur det kommer att se ut de kommande månaderna men en sak vet jag. Dessa fighter kommer att hända.

För att kompensera för alla uppskjutna matcher kanske vi anordnar galor på en onsdag eller fredag,” sade White till Yahoo Sports.

Trots utbrottet av Covid-19, eller coronaviruset, har White en förhoppning om att UFC 249: Khabib vs. Ferguson kan gå av stapeln i USA, där UFC-bossen berättar att han har två eller tre alternativ. Organisationen tittar även på ett par alternativ utomlands. Han vill dock inte spekulera i vilka städer det rör sig om just nu.

White ville inte heller avslöja om fighters kommer att genomgå några tester för coronaviruset innan galan.

“Ju mindre media vet om detta desto bättre. Mycket av den rådande hysterin drivs av medias rapportering,” avslutade White.

Kategorier
Senaste Nytt

Stefan Romare är en skribent och reporter som har jobbat på MMAnytt sedan mitten av 2017 och har följ MMA sedan tidigt 2000.

Svara