UFC-chefen ryter ifrån: “Du är ingen jävla YouTuber – Du är en fighter!”

✔ Går åt hårt åt brasilianaren - dissar hans senaste match: "Du är inte i en position om att prata om galna pengar"

UFC-chefen Dana White är inte glad över Paulo Costas kommentarer över sin UFC-lön och ger honom svar på tal.

Champions League

Inter vs Barcelona
Odds 4.15 - 1.80
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Det hela började med att brasilianaren Costa drog sig ur sin huvudmatch mot Jared Cannonier inplanerad 21 augusti. Enligt Costa så hade UFC utannonserat matchen trots att han inte skrivit under något kontrakt.

Costa sade även att han inte var nöjd med sin lön och jämförde sig själv med YouTube-stjärnorna Logan Paul och Jake Paul som dragit in miljoner av dollar på väldigt få matcher.

 — UFC måste betala mig som en fighter som slåss i huvudmatcher, skrev Costa. Youtubarna visar allt det skämmiga i den här verksamheten. Bara för att klargöra, jag har aldrig skrivit på eller låst mig till det kontraktet (matchen mot Cannonier). Varför utannonserade UFC matchen om jag inte skrivit under? Det är min fråga också!

I en intervju med TSN:s Aaron Bronsteter så gav White svar på tal, och han höll inte tillbaka.

 — Du skrev under ett kontrakt, du har ett kontrakt, sade White om Costas kommentarer. Om det är så du känner så vet du vad jag säger hela tiden: vi har matcher varje helg. Om du vill hålla dig aktiv kan du slåss varenda helg om du vill. Lämna ditt kontrakt och gå och gör vad du vill!

 

Bronsteter frågade om White var villig att låta Costa lämna sitt UFC-kontrakt, men White klargjorde att brasilianaren måste uppfylla de krav som han åtagit sig, ett visst antal matcher.HETAST JUST NU


Dana White om Paulo Costa: “Borde startat en YouTube-kanal”

Dana White fortsatte att kritisera Costa och sade att han borde ha startat en YouTube-kanal och byggt sitt varumärke om han ville tjäna de summor som bröderna Paul drar in.

— Vet du vad? Du borde ha startat en YouTube-kanal när du var tretton jävla år gammal och byggt upp ditt namn och allt annat. Då hade du kunnat gå den matchen […] Du är inte någon jävla YouTuber, du är en fighter och detta är vad du gör för att försörja dig. Eller så gör du det inte, det är upp till dig.

White sade även att Costa inte är i någon vidare position att förhandla om en bättre lön. UFC-chefen refererade till Costas senaste match där han förlorade via TKO mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya.

— Du är inte i en position om att prata om galna pengar efter din senaste prestation, sade White om Costa. Antingen vill du slåss eller så vill du inte slåss.

Bröderna Pauls upptåg har lett till stora diskussioner om löner inom MMA-världen. Tungviktsmästaren Francis Ngannou har också uttalat sig och ifrågasatt sin lön.

 

Inter vs Barcelona

 

4.15 – 1.80

 

3 Oktober | 21:00 | Champions League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Dana WhitePaulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara