UFC-chefen ryter ifrån: “Du är ingen jävla YouTuber – Du är en fighter!”

✔ Går åt hårt åt brasilianaren - dissar hans senaste match: "Du är inte i en position om att prata om galna pengar"

UFC-chefen Dana White är inte glad över Paulo Costas kommentarer över sin UFC-lön och ger honom svar på tal.

Det hela började med att brasilianaren Costa drog sig ur sin huvudmatch mot Jared Cannonier inplanerad 21 augusti. Enligt Costa så hade UFC utannonserat matchen trots att han inte skrivit under något kontrakt.

Costa sade även att han inte var nöjd med sin lön och jämförde sig själv med YouTube-stjärnorna Logan Paul och Jake Paul som dragit in miljoner av dollar på väldigt få matcher.

 — UFC måste betala mig som en fighter som slåss i huvudmatcher, skrev Costa. Youtubarna visar allt det skämmiga i den här verksamheten. Bara för att klargöra, jag har aldrig skrivit på eller låst mig till det kontraktet (matchen mot Cannonier). Varför utannonserade UFC matchen om jag inte skrivit under? Det är min fråga också!

I en intervju med TSN:s Aaron Bronsteter så gav White svar på tal, och han höll inte tillbaka.

 — Du skrev under ett kontrakt, du har ett kontrakt, sade White om Costas kommentarer. Om det är så du känner så vet du vad jag säger hela tiden: vi har matcher varje helg. Om du vill hålla dig aktiv kan du slåss varenda helg om du vill. Lämna ditt kontrakt och gå och gör vad du vill!

 

Bronsteter frågade om White var villig att låta Costa lämna sitt UFC-kontrakt, men White klargjorde att brasilianaren måste uppfylla de krav som han åtagit sig, ett visst antal matcher.HETAST JUST NU


Dana White om Paulo Costa: “Borde startat en YouTube-kanal”

Dana White fortsatte att kritisera Costa och sade att han borde ha startat en YouTube-kanal och byggt sitt varumärke om han ville tjäna de summor som bröderna Paul drar in.

— Vet du vad? Du borde ha startat en YouTube-kanal när du var tretton jävla år gammal och byggt upp ditt namn och allt annat. Då hade du kunnat gå den matchen […] Du är inte någon jävla YouTuber, du är en fighter och detta är vad du gör för att försörja dig. Eller så gör du det inte, det är upp till dig.

White sade även att Costa inte är i någon vidare position att förhandla om en bättre lön. UFC-chefen refererade till Costas senaste match där han förlorade via TKO mot mellanviktsmästaren Israel Adesanya.

— Du är inte i en position om att prata om galna pengar efter din senaste prestation, sade White om Costa. Antingen vill du slåss eller så vill du inte slåss.

Bröderna Pauls upptåg har lett till stora diskussioner om löner inom MMA-världen. Tungviktsmästaren Francis Ngannou har också uttalat sig och ifrågasatt sin lön.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Dana WhitePaulo CostaSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...