Dana White TOTALSÅGAR Cris Cyborg – UFC släpper stjärnan!

✅ UFC-bossens utspel: "Gå och ta de lätta matcherna ..."

Cris Cyborg är inte längre en UFC-fighter. Det kunde vd:n Dana White nyligen meddela i en sprillans ny intervju med UFC-korrespondenten Laura Sanko – där han sågar stjärnan rejält.

Cyborg, eller Cristiane Justino som hon egentligen heter, gick under helgens UFC 240 sin sista fight på sitt kontrakt. Hon besegradeFelicia Spencer via enhälligt domslut, för att återvända till vinstkolumnen efter den tuffa knockoutförlusten mot Amanda Nunes i vintras.

Brasilianskan blir nu fri att testa sitt värde på marknaden och se vilka erbjudanden hon kan få från annat håll. I kontraktet finns en klausul som först ger UFC en tremånadersperiod för exklusiva förhandlingar – men den rätten avsäger sig den världsledande MMA-organisationen, enligt White.

– Allt skitsnack hon sprider – återigen, det är för att undvika att möta Amanda Nunes. Meddelandet mottaget, jag förstår. Jag kommer släppa henne från sitt kontrakt. Jag kommer inte matcha några erbjudanden, säger Dana White till Laura Sanko och fortsätter:

– Hon kan att gå till Bellator eller någon av de andra organisationerna och ta de lätta matcherna som hon vill ha. Spikat och klart. I kommer bokstavligen se till att min advokat skriver ett brev till hennes team idag, att hon nu är fri gå var hon än vill. Vi kommer inte längre ha med Cyborg att göra.

“Avsäger mig mina rättigheter till hennes kontrakt”

UFC-bossen anser att Cyborgs skarpa kritik mot honom själv och organisationen – där hon bland annat har kallat White för en mobbare – är obefogad. Han tycker även att den senaste tidens mediala rapportering har tagit saker och ting ur sin kontext.

Vidare poängterar White att han genom åren har haft att göra med flera fighters som han ogillat – men som han ändå har kunnat hitta ett sätt att jobba med. Cyborg är dock en helt annan femma, menar han.

– Det här är en kvinna som inte vill möta mästaren, det spelar ingen roll vad hon säger. Jag avsäger mig mina rättigheter till hennes kontrakt, till att matcha erbjudanden, till vad som helst. Jag avsäger mig det. Där har ni det. Du blir inte mobbad, inget sånt. Jag kommer låta dig gå. Om du inte vill fightas mot Amanda och om du inte vill vara här, varför skulle jag vilja ha dig här? frågar sig UFC-bossen.


RELATERAT: “Cris Cyborg är rädd – vill inte möta Amanda Nunes igen”


Cris Cyborg hävdar att Dana White ljuger

Cyborg, å andra sidan, är förstås av en helt annan uppfattning vad gäller det mesta White säger. Hon har vidhållit att hon visst vill ha en rematch mot Nunes, burit en t-shirt med budskapet och dementerat UFC-vd:ns olika uttalanden vid upprepade tillfällen.


LÄS MER: Cris Cyborg KRÄVER offentliga ursäkter – av Dana White och Joe Rogan!


Men nu verkar det alltså som att Cyborgs tid i UFC är över.

Det positiva i detta är att Cyborg – som dominerade damernas fjädervikt i över 13 år innan hon blev av med bältet – väntas bli riktigt het på den fria marknaden. Brasilianskan är utan tvekan en av världens bästa i sin viktklass och lär ha lukrativa kontraktserbjudanden från Bellator MMA, PFL och möjligen även andra att välja mellan härnäst.

Se hela intervjun med Dana White i videon ovan!

Vad har ni för tankar om Dana White och hans utspel? Vems sida är ni på i dispyten? Och var tror ni Cris Cyborg kommer gå sin nästa match? Kommentera!

Kategorier
Cris CyborgCristiane JustinoDana WhiteSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara