Dana White om Holloway vs. Kattar: “Borde ha stoppats i fjärde ronden”

✔ "Direkt till ambulans"

I helgen bjöd Max Holloway och Calvin Kattar på en stark kandidat till årets bästa match. Under fem ronder levererade de vilda och våldsamma slagväxlingar där den forne mästaren “Blessed” Holloway stod för överlägset flest slag.

Nu har UFC-chefen Dana White talat ut om Holloway vs Kattar – och tycker att matchen borde ha stoppats!

I den fjärde ronden började Holloway ösa på med flerslagskombinationer i ett tempo som var svårt att hålla, och nästan omänskligt att stå emot. Mot förmodan höll Kattar ut, men han tog emot farliga mängder slag, armbågar och sparkar.


HETAST JUST NU


Kattar skrattade och var på gott humör efteråt

Under presskonferensen efter galan öppnade White upp om sina tankar om huvudmatchen.

– Jag tyckte matchen borde ha stoppats i den fjärde ronden, sade White. Jag höll på att tappa det lite grann. Jag sa till [Kattars tränare] att han inte får stanna och prata med någon. Vi kommer ta honom direkt till ambulansen och skicka honom till sjukhuset.

– Sedan gick jag över till honom och sa “du är så tuff, vilken otrolig prestation,” och han sa “det är inte det jag vill bli ihågkommen för. [Kattar] sa “men jag kommer inte backa för någon,” och jag sa att vi kommer skicka honom direkt till ett sjukhus nu. Jag ville inte att han pratar med någon eller gör någonting. Han började skratta och tyckte det var roligt. Han var på gott humör, klar i huvudet.

Veterandomaren Herb Dean var den som dömde matchen, en domare som tidigare hamnat i rubriker på grund av ett par tveksamma beslut på sistone. Även om White tyckte att matchen borde ha stoppats så har han förtroende för Deans beslutsfattande.

– Jag är inte domare, sade White. Herb Dean var den som tog besluten ikväll. Jag tyckte att den borde stoppats i den fjärde ronden. Jag hatar att se killen ta stryk sådär. Men han verkar OK och så länge som han är OK… Det är domarens jobb, inte mitt.

White förklarade att han började förstå beslutet att låta matchen fortlöpa efter att ha talat med Kattar.

Det finns dock en bra grund till Whites rädsla över matchen. Kattar tog emot rekordmånga 445 slag under matchens gång. De långvariga effekterna av sådana krig i oktogonen kan visa sig vara förödande, något som Spencer Fishers tragiska historia understryker.

Holloway vs Kattar är redan en av årets bästa matcher och med god anledning. Det var en underhållande, explosiv och blodig match som var given “Fight of the Night”.

 

Håller du med Dana White – borde Holloway vs Kattar ha stoppats tidigare?

 

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara