UFC-bossen slår tillbaka mot fansen: “Terroriserar mig”

✅ Jagas av passionerade supportrar: "Om man har gjort sin hemläxa ..."

Tony Ferguson har 12 raka vinster i UFC:s lättviktsdivisionen efter den nyliga segern mot Donald “Cowboy” Cerrone  och tycker nu att han gjort sig förtjänt av en titelchans mot Khabib Nurmagomedov.

Läs mer: Får Tony Ferguson titelchans? Dana White ger besked

Detta verkar också vara något “El Cucuys” supportrar håller med om. UFC-presidenten Dana White berättar i en nylig intervju hur han “terroriseras” av passionerade fans som kräver att Ferguson får en chans på bältet.

– Alla beter sig som att jag har nekat Tony en chans på titeln. Men det är bara det att han har haft otur och att saker inte har gått hans väg. Ändå terroriserar alla mig som om jag inte skulle ha gett honom vad han förtjänar. Om man är ett fan av sporten borde man ha sett hur det hela har utspelat sig, och hur vi har hamnat där vi är, säger White till MMA Fighting.

Khabib

UFC:s lättviktsmästare Khabib “The Eagle” Nurmagomedov. Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Har fått ställas in fyra (!) gånger

Matchen mellan Khabib och Ferguson har varit på gång inte mindre än fyra gånger förut – men fått ställas in varje gång, av olika anledningar. Detta är något White påpekar:

– Om man har gjort sin hemläxa på Ferguson så vet man att vi har försökt få till ett möte mellan honom och Khabib flera gånger, och hur många gånger vi har fått ställa in den fighten. Det har inte funkat. Han var interimmästare, drog sitt knä ur led, och var tvungen att operera korsbandet. Han var ute, avslutar UFC-bossen.

Khabib kommer nu att försvara sin titel mot Dustin Poirier UFC 242 i Abu Dhabi härnäst. Den galan går av stapeln den 7 september.

 

Vill ni se ett nytt försök med Ferguson och Khabib? Kommentera nedan!

 

Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara