Dana White tog hand om UFC-fightern: “Han var på väg att bli hemlös”

✔ UFC-chefen förklarar situationen – blev räddaren i nöden för debuterande fightern!

UFC-chefen Dana White har förklarat vad som ledde till att han betalade ett års hyra åt en debuterande UFC-fighter.

Fotbollsmatch - UEFA - 25 sep 20:45

Danmark - Frankrike
3.35 - 2.15
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

På Dana White’s Contender Series (DWCS) 47 den 27 juli var det bara en fighter som gjorde sig förtjänt av ett kontrakt och den fightern var Joe Pyfer. Efter galan kritiserade UFC-chefen resterande fighters på kortet, bland andra svenska Anton Turkalj, eftersom deras matcher slutade i domslut och White ansåg att de inte hade viljan att vinna.

Pyfer bjöd på DWCS-galans enda avslut och fick i helgen göra sin UFC-debut där han återigen vann via TKO, denna gång över Alen Amedovski. Efter matchen avslöjade Pyfer att White betalade hans hyra åt honom när han riskerade att bli hemlös.

– Jag sa att jag behövde prata med honom, eftersom jag behövde tacka honom för att ha gett mig ett hem för ett år, sade Pyfer. Han gav mig pengar under bordet (efter DWCS-galan). Och det ledde till att jag nu har en plats att bo under ett år på Danas bekostnad. Jag tror att han får en massa skit för att inte vara en bra person, eller vad för skitsnack folk kommer med ibland. Jag vet inget om andras upplevelser, men när det gäller hur han har behandlat mig har det varit bra.

– Han är min chef och jag vill gilla honom, jag vill respektera honom och jag har all respekt i världen för honom. För mig betyder det något att skaka hand med chefen efter att jag börjar jobba för honom.

Nu har White själv öppnat upp om händelsen. Enligt UFC-chefen är situationen med Pyfer inte unik, men det är samtidigt inget som han skryter om.

– Jag gör mycket för flera personer som jag inte nödvändigtvis pratar om, sade White efter veckans DWCS-gala. Joe Pyfer, när jag lämnade presskonferensen den kvällen, sa till mig att han var på väg att bli hemlös. Så (jag tänkte inte låta det hända).

På senare tid har UFC-lönerna varit ett hett samtalsämne inom MMA-världen. Flera, bland andra tungviktsmästaren Francis Ngannou, har kritiserat organisationens lönestruktur och strikta avtal. Fighters som likt Pyfer kommer till UFC via DWCS får en grundlön på 10,000$ (drygt 100,000 kr) samt en vinstbonus på en ytterligare 10,000$.


HETAST JUST NU


 

Danmark vs Frankrike

 

3.35 – 2.15

 

25 September | 20:45 | UEFA Nations League


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Svara

Redaktionstipset – BELLATOR

Sept. 23: BELLATOR

BELLATORODDSSPELBOLAG
Melvin Manhoef6.75
Karl Albrektson via KO2.00
Benson Henderson1.52
Mads Burnell1.24
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00. [comeontracker]
Omröstning

Vem vill du se Khamzat Chimaev möta härnäst?

Visa resultat

Loading ... Loading ...