Dana White totalsågar fans av Mayweather vs Paul: “Ni är dumma”

✔ "Jag vill aldrig att folk ska känna så när de stänger av tv:n efter våra matcher"

Det var många inom kampsportsvärlden som ratade kändisboxningsmatchen mellan den pensionerade världsmästaren Floyd Mayweather och YouTubestjärnan Logan Paul – inte minst UFC:s vd Dana White.

Flera kända UFC-fighters talade ut om boxningsjippot, vissa gick så långt som att kalla matchen “en pinsamhet för sporten“. Att se Mayweather med ett imponerande, fläckfritt matchfacit på 50-0, ta sig an en YouTubestjärna som aldrig vunnit en proffsmatch i boxning var absurt för många.

I en nyligt genomförd intervju sågade White matchen – och ser inte ens tillställningen som boxning.

– Det var inte en jävla boxningsmatch, sade White till UFC Arabia måndag kväll. Som jag sagt innan så kommer det alltid finnas en marknad för den sortens grej. Det kommer alltid finnas folk som vill spendera $50 för att se sådant. Det är så långt ifrån [vad vi gör].

– Föreställ er detta – tänk om Kim Kardashian ville möta Amanda Nunes. Hur stor tror du inte den matchen hade varit? Det hade varit enormt. Det hade varit det största [eventet] men ta det lite jävla lugnt.

– Det är precis vad boxning alltid har varit, fortsatte White. De skapar en energi kring en match där man tänker “åh det här [är spännande]” och så kollar man på det. Sedan stänger man av tv:n och tänker “Jag slösade precis ännu en kväll, jag borde ha gått ut och gjort något annat.” Jag vill aldrig att folk ska känna så när de stänger av tv:n efter våra galor.


HETAST JUST NU


White till fansen: “de förtjänar era pengar”

Det tog knappast lut där. Mayweather vs Paul var onekligen ett ekonomiskt framgångsrikt event som i stort sett alla inblandade tjänade mycket på.

White gav även eloge till Showtime, som anordnade evenemanget, samtidigt som han gav fansen en känga.

– Jag försöker inte såga dessa andra, avslutade White. Lyssna, om du har folk som är dumma nog att betala sådana pengar, då förtjänar du dessa dumbommars pengar. De förtjänar det.

– Dessa killar som gick ut och fightades fick er att betala $50, de förtjänar era pengar. Ni är dumma.

Det finns dock flera anledningar för White att ogilla den nya trenden med kändisboxning. De stora lönerna som de tävlande drar in har skapat många jämförelser med UFC:s löner – och därmed skapat mycket diskussion kring ämnet. Det är exempelvis känt att Paul drog in cirka 165 miljoner kronor på matchen mot Mayweather.

UFC:s tungviktsmästare Francis Ngannou var senast på tur att påpeka hur boxare betalas jämfört med MMA-fighters. Den forne titelutmanaren Paulo Costa drog sig ur sin planerade match mot Robert Whittaker i protest mot UFC:s löner och så kallade “härskartekniker”. Även den antagonistiska Jake Paul, bror till Logan Paul, har öppet kritiserat UFC för deras fighterlöner.

 

Håller du med Dana White om Floyd Mayweather vs Logan Paul?

 

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Senaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...