Dana White rasande efter UFC 239: “Bör aldrig få döma igen”

✅ UFC-bossens dom efter storgalan: "Är helt galen"

Lördagens UFC 239 bjöd på en hel del minnesvärda matcher och avslut. I galans huvudmatch fick vi se Jon Jones försvara sitt lätta tungviktsbälte mot Thiago Santos, efter att ha tagit hem domslutet efter fem tuffa ronder.

Läs mer: Jones och Santos båda i rullstol – efter jämna titelfighten på UFC 239

Det var dock inte helt självklart att Jones skulle vinna – en av domarna valde nämligen att ge matchen till Santos, vilket resulterade i att Jones vann matchen via delat domslut.

Rasar: “Är helt galen”

Detta har fått Dana White att rasa. I en intervju efter galan menar UFC-bossen att den domare som valde att ge segern till brassen aldrig bör få döma en MMA-match igen.

– Domaren som tyckte att Santos vann matchen är helt galen. Ger du den här matchen till Santos bör du aldrig få döma en till match. Santos är en tuff kille som kämpade på bra. Någonting hände med hans knä eller ben, och jag vet inte exakt vad det var, men han kämpade igenom det och visade på tuffhet. Men han förlorade matchen, säger White till ESPN efter matchen.

Enligt White finns det nämligen inget snack om saken – han menar att Jones dominerade och kontrollerade hela mötet.

Läs också: UFC 239: Jones vs. Santos – Resultat & Statistik

– Jones kontrollerade hela matchen. Han gick ständigt emot Santos, kontrollerade tempot, kontrollerade allt. Jones förflyttade sig framåt hela tiden, och i slutet kunde du se att han också fått ta en del smällar. Han fick bäras ur oktogonen, men han vann matchen solklart, avslutar UFC-presidenten.

 

Håller ni med Dana White? Kommentera nedan!

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara