Dana White / Fedor Emelianenko © Mark J. Rebilas / © David Mandel USA Today SPORTS
Dana White / Fedor Emelianenko © Mark J. Rebilas / © David Mandel USA Today SPORTS

Dana Whites stora ånger – dödsfallet som skrotade supermatchen

✅ Supermatchen var nära att bokas - då kom dödsbeskedet

UFCs president Dana White har bokat tusentals av matcher under sina år som organisationens ledare, men det finns en match som han ångrar att han inte fick till.

I en intervju på UFC.com pratade White om den efterlängtade Khabib Nurmagomedov vs. Tony Ferguson-matchen och avslöjade att det endast fanns ytterligare en match som han ville få till, men som aldrig materialiserades:

– Den enda matchen som jag ville få till, men som aldrig blev av, var Brock Lesnar vs. Fedor Emelianenko, sade Dana White. Vi skulle göra den i Texas Arenan, men vi kunde inte få till en deal med Fedor, så det hände aldrig.

Dödsfallet satte stopp för Dana Whites planer

“The Last Emperor” Emelianenko är vida ansedd att vara en av de bästa tungviktarna genom tiderna, men har fram tills idag aldrig satt sin fot i oktagonen. Det har dock gjorts många försök att få den numera 43-åriga ryssen till UFC.

Efter en presskonferans i 2013 berättade White att UFC varit mycket nära att få till ett kontrakt, men att ett dödsfall satte stopp för förhandlingarna.

– Vi var i djupa förhandlingar med [Fedor,] sade White.

Vi var väldigt nära att skriva kontrakt med honom. Detta var precis innan hans pappa dog. Vi var så nära. När jag pratade om den stora galan i Texas? Det var tänkt som Brock Lesnar vs. [Fedor].

Kommer ni ihåg när jag träffade honom och sa att det inte gick så bra? Det gick faktiskt bra, och Brock ville möta Fedor. Men sen så dog [Fedors] pappa, och allt var över.

Fedor återvände nyligen till tävlan då han tog sig an Quinton “Rampage” Jackson under Bellator & Rizin: Japan.

“The Last Emperor” lyckades avsluta den före detta UFC-mästaren i första ronden och är därmed tillbaka i vinstkolumnen efter en KO-förlust mot Ryan Bader i början av 2019.

Fedor har tävlat för Bellator sedan 2017 och har insinuerat att han endast kommer att gå två matcher till innan han lägger handskarna på hyllan.

 

Vem tror du hade vunnit mellan Fedor och Lesnar?

 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Dana WhiteSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara