UFC-bossen RASANDE – går till attack mot media!

✔️ Dana White ryter till: "Vi gör allt rätt!" ✔️ Kängan - efter journalisternas kritik ✔️ Får svar på tal: "Det här är enkelt ..."

UFC har visserligen tvingats ställa in tre galor på grund av det globala utbrottet av coronavirus. Men den världsledande MMA-organisationen har gjort – och fortsätter att göra – allt i sin makt för att rulla vidare med sitt matchschema så snart som möjligt, trots att världen befinner sig i en stor hälsokris.

Något som lett till en hel del kritik från olika håll inom MMA-media.

Flera nyhetssidor har i diverse krönikor menat på att UFC sätter fighters och andra personers hälsa på spel, när man försöker genomföra sina event till varje pris.

En som varit särskilt kritisk är MMA-journalisten Luke Thomas.

– Jag är varken en epidemiolog eller någon som jobbar med folkhälsa. Men jag är hursomhelst en oroad mediamedlem inom en sport som fortfarande bedriver liveshower mitt under en global pandemi utan att följa läkarprotokoll, skriver Thomas bland annat i en längre tråd på Twitter.


LÄS MER: Officiella beskedet: New York stoppar Khabib vs Ferguson

LÄS OCKSÅ: UFC-fight mitt i coronakrisen – här är matchkortet för kvällens MMA-gala!


Kritiserar även Cage Warriors: “Sjukt bra argument”

Inga fighters testades för coronavirus i samband med förra helgens UFC Brasilia, där svenskan Bea Malecki var en av de som gick match.

Inte heller inför kvällens MMA-gala, Cage Warriors 113, har några sådana tester genomförts på förhand. Istället har arrangörerna även här nöjt sig med att vara extra vaksamma efter symptom samt hålla eventet bakom stängda dörrar i Manchester – något som Thomas också kritiserat.

– Att säga att tunnelbanan fortfarande rullar så varför inte Cage Warriors är ett sjukt bra argument, twittrar Thomas ironiskt.

UFC-vd:n hugger tillbaka “Är ingen diss – bara fakta”

Under en livechatt på Instagram med UFC-mästaren i weltervikt, Kamaru Usman, valde UFC:s vd Dana White nyligen att svara på kritiken. Detta genom att gå till attack mot MMA-media i största allmänhet.

– Gå online och titta på några av dessa folk – det här är ingen diss, det är bara fakta: de svagaste, mesigaste folken på jorden täcker världens största och tuffaste sport. Vad förväntar du dig att de ska säga? frågar sig White och fortsätter:

– Jag har över 350 anställda som jobbar för mig. Miljardföretag avskedar alla sina anställda just nu. Vi har inte gett en enda person sparken från UFC. Och alla fighters som fightas för mig kommer gå tre matcher i år. Vårt schema kommer fortsätta. Alla kommer få betalt, vi kommer lösa det här och vi kommer bli den första sporten som är tillbaka. Och ja, åt helvete med den här skiten. Allting kommer fortsätta.

Får svar på tal: “Det här är ett enkelt test att klara av”

White menar vidare att UFC för rätt för sig – och att mediamedlemmarna “kan snacka hur mycket skit de vill”.

– All media kan snacka hur mycket skit de vill. De försörjer inga familjer. De tar inte han om några jävla folk. De har inga som räknar med dem. De har inga folk att stötta. Vi gör allt rätt när det kommer till medicinska tester och allt sådant. Det är fan allt vi gör. Det är inget nytt. Vi gjorde det långt innan coronaviruset. Vi har tagit hand om folk och sett till att alla är friska, och varje fighter som är med mig på resande fot får ändå mycket bättre sjukvärd än om de hade fått hemma – om de är med mig, säger White.

Det dröjde inte länge innan Luke Thomas gav UFC-bossen svar på tal efter utspelet.

– Det här är ett enkelt test att klara av. Så länge det inte är några kommentarer relaterade till UFC:s planer kring tester för Covid-19, hur fighters på de “uppskjutna” galorna får betalt eller något annat väsentligt bekymmer, inse då att attackera media är draget här eftersom svar på de frågorna saknas, reagerar Thomas på Twitter.


RELATERAT: Trumps budskap till Dana White – därför fortsätter UFC trots coronakrisen


Vad tycker ni läsare – borde UFC göra som andra sportligor och avvakta under coronakrisen, eller gör man rätt i att fortsätta försöka anordna sina matcher? Kommentera!

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...