UFC-chefens vädjan – till Mike Tyson

✔ "Snälla, jag ber verkligen!"

Den forne boxningsvärldsmästaren Mike Tyson, 53, ser ut att göra comeback till ringen och intresset har genast blivit enormt. En fascinerande träningsvideo – där tungviktslegendaren också yttrar orden “jag är tillbaka” – har exempelvis fått viral spridning och visats över 30 miljoner gånger.

Men det är inte alla som är lika glada över att få se “Iron Mike” fightas igen.


LÄS MER: Här visar Mike Tyson upp superformen: “Hur är det ens möjligt?”

LÄS OCKSÅ: Conor McGregor har ett oväntat löfte – till Mike Tyson


 

En av dem som vänder sig emot idén är UFC:s vd Dana White. I en intervju med Sportsnet-podden “Tim & Sid” förklarar han varför.

– Jag älskar Mike Tyson. Jag älskar den mannen. Han var en av dem som jag såg upp till under min uppväxt. Jag har alltid varit ett enormt fan av honom och allt, och han och jag har blivit goda vänner, säger Dana White och fortsätter:

– Och jag ber honom att inte fightas. Jag ber honom verkligen. Jag sa: “Du ser otrolig ut, du är fortfarande explosiv, du har uppenbarligen kraften kvar. Du är en av tidernas bästa, men Mike, du är 53. Snälla, gör det inte!” Så vi får se vad som händer.

Mike Tyson

UFC-bossen Dana White är inte glad över Mike Tysons comebackplaner. Foto: Douglas DeFelice-USA TODAY Sports

Dana White: “Jag vill inte att Mike Tyson fightas”

Tyson har själv sagt att han planerar att gå uppvisningsmatcher – för att samla in pengar till välgörenhet. På så sätt hoppas boxningsikonen kunna “hjälpa några hemlösa och drogberoende jävlar som mig själv,” för att använda hans egna ord.

Faktumet att hans gamle rival, den tidigare tungviktsmästaren Evander Holyfield, 57, också gått ut med ett comebackbesked har i sin tur satt igång spekulationer om att en trilogifight kan vara på gång. Holyfield vann den första matchen mot Tyson via teknisk knockout, och gick även segrande ur deras ökända rematch – där Tyson blev diskvalificerad efter att ha bitit av en del av Holyfields öra.

Samtidigt väller allt fler utmaningar in mot Tyson, även från ett flertal MMA-fighters. Valmöjligheterna är med andra ord många.

– Jag vet inte vad han kommer att att göra, men han vill definitivt göra något. Men jag vill inte att Mike fightas, och om det skulle komma till det att han är påväg att göra något galet, så kanske jag måste hoppa in och – inte vet jag – lista ut något åt honom att göra, säger White.

Askren Dana White UFC 229

Dana White. Foto: MMAnytt


RELATERAT: UFC-legendaren utmanar Mike Tyson – sågas skoningslöst av rivalen!


Vad säger ni läsare? Ser ni fram emot att få se “Iron Mike” boxas igen – eller är det kanske inte en så bra idé för den 53-årige legendaren? Kommentera!

Kategorier
BoxningDana WhiteMike TysonSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara